Genel Başkanımız Mehmet Şahin SGK Genel Kuruluna katıldı

Genel Başkanımız Mehmet Şahin SGK Genel Kuruluna katıldı

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Sendikamız Genel Başkanı Mehmet Şahin, Sosyal Güvenlik Kurumu 5. Olağan Genel Kuruluna katıldı.

26 Aralık 2018 tarihinde Ankara’da yapılan SGK 5. Olağan Genel Kuruluna;  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Hak-İş Genel Sekreter Yardımcısı, Erdoğan Serdengeçti, SGK Başkanı Selim Bağlı, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, TÜRK-İŞ Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, MEMUR-SEN Genel Başkanı Ali Yalçın, İŞ-KUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen katıldı.

Genel kurulda söz alan Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Çaykur işçilerinin sorunları, yeni belirlenen asgari ücret, emeklilikte yaşa takılanlar ve SGK’nın çalışma hayatındaki hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Çaykur başta olmak üzere tüm mevsimlik ve geçici işçilerin işsizlik sigortası fonuna prim ödemelerine rağmen bu fondan yararlanama imkânı bulamadıklarını dile getiren Arslan, “şsizlik sigortası fonundan faydalanabilmek için 3 yılda 600 gün prim ödeme şartı bulunmaktadır. Dolayısıyla yeni sözleşme ile en fazla 6 ay çalışabilen bir Çaykur işçisi, 3 yılda en fazla 540 gün prim ödeyebildiği için işsiz kaldığında bu fondan hiçbir şekilde faydalanamıyor” dedi.

Aynı zamanda tüm mevsimlik işçilerin çalışmadığı zamanlarda da kadrolarının askıda kabul edilmekte olduğundan dolayı işsiz sayılmadıklarını, bundan dolayı işsizlik maaşı da alamadıklarını söyleyen Arslan, “bu haksız uygulamamın bir an önce çözülmesi tüm mevsimlik işçilerin temennisidir” diye konuştu.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 26 Aralık 2018 Çarşamba