Genel Başkanımız Mehmet Şahin Hak-İş Kısa Film Yarışmasına katıldı

Genel Başkanımız Mehmet Şahin Hak-İş Kısa Film Yarışmasına katıldı

Hak İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, Hak-İş VII. Uluslararası Kısa Film Yarışmasına katıldı.

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, HAK-İŞ’in Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da katkılarıyla 29 Kasım 2018 tarihinde Ankara Hilton Garden Inn Otel’de bu yıl yedincisini gerçekleştirdiği “Emeğe Saygı” temalı Uluslararası Kısa Film Yarışması Ödül Törenine katılarak En İyi Görüntü Yönetmeni ödülünü takdim etti.

Ödül törenine Genel Başkanımız Mehmet Şahin’in yanı sıra, Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, TBMM Başkanvekili ve CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Jülide Sarıeroğlu, MEMUR-SEN Genel Başkanı Ali Yalçın, HAK-İŞ Onursal Başkanı ve TBMM Eski İdare Amiri ve Çorum Eski Milletvekili Salim Uslu, Hizmet-İş Onursal Başkanı ve AK Parti Manisa Eski Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Erkin Yılmaz, HAK-İŞ’e bağlı sendikaların genel başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, çok sayıda davetli ve basın mensupları katıldı.

Ben Bir Sinema Meftunuyum
'Emek’ temalı HAK-İŞ 7. Uluslararası Kısa Film Yarışmasında ödüle layık görülen eser sahipleri ödülleriyle buluştu. 128 ülkeden 4 bin 104 filmin başvuru yaptığı yarışmada ulusal ve uluslararası alanda ayrı ayrı 11 kategoride ve ayrıca Sendikacı Gözünden kategorisinde ödül verildi.

En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü ise “Bakyt” filmi ile Almaz Supataev’e verildi. Supataev’e ödülünü Genel Başkanımız Mehmet Şahin takdim etti. Şahin konuşmasında, sinema ile ilgili yaşadığı anılardan bahsederek, “Ben bir sinema meftunuyum. Fakülte yıllarında film kuyruklarında uzun saatler beklediğimi hatırlıyorum. Şimdi o günlerden bugüne gelince HAK-İŞ Konfederasyonumuzun böylesine güzel bir organizasyonu gerçekleştiriyor olmasından dolayı çok mutluyum” dedi. Supataev de “Kırgızistan’dan selamlarımız var. Her şey çok güzel. HAK-İŞ’e çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Yarışmaya 128 Ülkeden 4 Bin 104 Katılım Oldu”
HAK-İŞ Kültür Sanat Komitesi ve yarışma ekibinin yoğun çalışmaları sayesinde Türkiye’den 202 film yapımcısının başvuruda bulunduğu yarışmaya, Hindistan’dan 473, İran’dan 346, Amerika’dan 344, İtalya’dan 192 ve diğer ülkelerden 2 bin 547 film olmak üzere toplam 4 bin 104 film, ayrıca katılımlarıyla renk kattığı sanat dünyasından ünlü yönetmenler Mesut Uçakan, Ulvi Alacakaptan, İsmail Güneş, ünlü oyunculardan Ahmet Yenilmez, Yusuf Sezgin, Hacı Ali Konuk, M. Emin Kadıhan, Yüksel Ünal, Fatih Küçük ve törene ödüllerini almak üzere Estonya, Fransa, Gana, Bangladeş, Letonya, Filipinler, Hindistan, İran, İngiltere, Kırgızistan’dan sinema dünyasına emek verenler katıldı.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 30 Kasım 2018 Cuma