Hak-İş ve Öz Gıda İş Heyetinden Yüce'ye hayırlı olsun ziyareti

Hak-İş ve Öz Gıda İş Heyetinden Yüce'ye hayırlı olsun ziyareti

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ile birlikte 8 Kasım 2018 tarihinde Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce'yi makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileğinde bulundu.

Hak İş Genel Başkan Yardımcısı ve Sendikamız Genel Başkanı Mehmet Şahin, Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ve beraberinde Genel Başkan Yardımcılarımız Emin Sürücü, Tevfik Ali Hançeroğlu, Doğu Karadeniz Rize Şube Başkanımız Sultan Murat Karadağ, Rize Şube Yönetimi, Kadın Komitemiz, İşyeri Sendika Temsilcilerimiz ve Hizmet İş Rize İl Başkanı Mehmet Alaca ile birlikte Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin hayata geçirildiği yeni dönemde Çaykur Genel Müdürlüğü görevine atanan Ekrem Yüce'yi ziyaret ederek hayırlı olsun dileğinde bulundu.

Heyetimizin ziyareti sonrası Çaykur tarafından bir basın toplantısı düzenlendi.

Genel Başkanımız Mehmet Şahin basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Bugün hayırlı bir iş için buradayız. Konfederasyonumuzun Genel başkanı Mahmut Arslan ile beraber Genel Müdürümüze makamında hoş geldin ziyaretinde bulunmak bugüne nasip oldu. Kendisine yine yeniden Rize’ye, Çaykur'umuza hoş geldiniz diyorum." dedi.

Konfederasyonumuz, Sendikamız ve Çaykur'da çalışan işçilerin adına Ekrem beyi yeniden Çaykur Genel Müdürlüğünde görmekten son derece mutlu olduğunu dile getiren Şahin, "Kendisi Çay ve Çaykur’u bilen çok deneyimli bir bürokratımız. İnşallah bundan sonra da yine birlikte aynı anlayışla yola devam edeceğimizi buradan ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

ÖNCELİĞİMİZ ÇAYIMIZA SAHİP ÇIKMAK
Şahin, "Bu ziyaretimiz hem bir hoş geldin ziyareti oldu, hem de bu vesileyle Çaykur ve çay ile ilgili neler yapabiliriz, sorunlarımız var mı yok mu bunları mütalaa ettik. Mevsimlik arkadaşlarımız da biliyor ki 180 gün çalışmayı Çaykur ile protokolle imza altına aldık. Gelin görün ki Türkiye’nin içinde bulunduğu, hepimizin yakından şahit olduğu ekonomik sıkıntılarımızdan dolayı 180 günün tamamlanmasında çok ciddi sıkıntılarla karşılaştık. Bunun giderilmesi adına Çaykur’a ilave bütçe alınabilmesi için Konfederasyon olarak kendi imkanlarımızla hükümet nezdinde girişimlerde bulunduk. Bunların neticelendirilmesi noktasında genel müdürümüz daha makama oturmadan sağ olsun elinden gelen bütün gayreti çabayı gösterdi. Bu neticenin alınmasında kendisinin çok büyük payı var. Huzurlarınızda üye arkadaşlarımız adına kendisine teşekkür ediyorum" dedi.

Birinci hedefimizin çaya sahip çıkmak olduğunu sürekli dile getirdiğini belirten Şahin, "Çayımıza sahip çıkarsak beraber işçiler olarak, sendika olarak ve üreticiler olarak bir geleceğimiz olabilir. Çünkü Doğu Karadeniz Bölgesinin tek geçim kaynağı çaydır. Çaykur varsa çayımızın geleceği emin ellerde, garanti altında demektir." ifadelerini kullandı.

10 MİLYONLUK BÜYÜK BİR HAK-İŞ AİLESİYİZ

Hak İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan Rize'yi ve Çaykuru ziyaret etmekten memnuniyet duyduklarını kaydederek, "Çaykur bizim açımızdan hem ekonomik anlamda Doğu Karadeniz Bölgesinin temel girdisi, hem de Hak-İş’in en büyük sendikalarından Öz Gıda İş'in en önemli işyerlerinden olması sebebiyle çok önemli. Bu önemli kuruluşta yetkili olmak, bu kuruluşun geleceğinde etkin roller üstlenmek bizim için ayrıca gurur kaynağıdır.

700.000’e yakın Hak-İş üyesi, aileleri ile beraber yaklaşık 3,5 milyon Hak-İş’linin, gönüllüleriyle beraber 10 milyon civarında büyük bir Hak-İş ailesiyiz. Bu büyük ailenin de Mehmet Bey’in ifade ettiği gibi kendi ürettiğimiz ürünleri tüketmesi için teşvik ediyoruz, destekliyoruz. Bütün Hak-İş ailesi olarak çayların Çaykur’dan olması ve Çaykur çayını içmelerini biz de temenni ediyoruz, tavsiye ediyoruz, teşvik ediyoruz. Kendimizle beraber bütün çevremizde Çaykur’un daha fazla tüketilmesi, Çaykur ürünlerinin kamuoyunda daha fazla yaygınlaşması konusunda da kendimizi sorumlu bir vatandaş ve sendikacı olarak görüyoruz" dedi.

Kamu kurumlarının artık özelleştirilmesi, tasviye edilmesi değil yeniden ihya edilmesi, güçlendirilmesi konusunda Çaykur’un model olmasını dilediğini belirten Arslan, "Bugüne kadar bunu başardık. Çaykur’un bir kamu kuruluşu olarak üreticisiyle, tüketicisiyle ve çalışanlarıyla beraber bölgenin stratejik bir kamu kurumu olduğu konusunda mutabakatımız var. Çaykur’a sahip çıkmak sadece sözde değil bizzat uygulamalarda da olmalı. Biz her yerde Çaykur’un tabelasını, Çaykur’un logosunu görmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce'de, Hak İş ve Öz Gıda İş'e ziyaretlerinden dolayı için teşekkür ettiğini söyleyerek, Kasım ayı sonunda kampanya ve denge primlerinin ödeneceği müjdesini verdi.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 10 Kasım 2018 Cumartesi