Genel Başkan Yardımcımız Tevfik Ali Hançeroğlu Tek Bayrak gazetesini ziyaret etti

Genel Başkan Yardımcımız Tevfik Ali Hançeroğlu Tek Bayrak gazetesini ziyaret etti

Tek Bayrak Gazetesi’ni ziyaret eden Genel Başkan Yardımcımız Tevfik Ali Hançeroğlu ve Rize Başkanımız Sultan Murat Karadağ, Çaykur'da 6 bin 770 işçinin halen iş başında olduğunu 50 bin iş günü çalışmasının 55 bine çıkması için çalıştıklarını ancak 5 bin iş gününün kabul edilmediğini söylediler.

Hançeroğlu, “ Çay sezonu bitti 10 gün daha çalışma devam edecek. 6 bin 770 işçimiz şu an çalışmaya devam etmekte. Bin 430 kişi 180 günü doldurup çıktı. 3 bin 400 kişi ise ceza alarak 120 günü doldurdu” dedi.

Bu yıl 75 yılın en uzun çalışma yılı
Hançeroğlu, “ ÇAYKUR tarihinde bu yıl 75 yılın en uzun çalışma yılı olarak tarihe geçti. 17 Nisan’da yaptığımız sözleşme sonrasında her işçimiz 9-10 bin TL fazla para alacak. 180 gün çalışma süresinde bir işçi 15 gün izin alabilir ve bunun dışında zorunlu 6 gün izin alabilir. Bunun dışında keyfi izinle ceza alır ve 120 gün sonrası işten çıkartılır. Her Ocak ayında işçimize 50 bin gün çalışma süresi verilmiş ve biz bunu 55 bin iş gününe çıkarmak için çalıştık, ancak hazine bakanlığı kabul etmedi. Kurumda 9 bin işçimiz çalışmakta ve 50 bin iş günü bazen 165 veya 170 iş gününe denk gelmekte” ifadelerini kullandı.

Çaykur’a herkes sahip çıkmalı
ÇAYKUR’a herkesin sahip çıkması gerektiğine dikkat çeken Hançeroğlu, “Kurum giderse özel sektör bir TL’ye kadar fiyatları düşürebilir. Bu nedenle kurumumuza mutlaka sahip çıkmalıyız. Bu yıl işçimiz 93 Milyon TL ÇAYKUR’dan ek para almış ve bu para Rize’ye girmiştir” diye konuştu.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 8 Ekim 2018 Pazartesi