Genel Başkanımız Mehmet Şahin EFFAT Et Sektörü Konferansına katıldı

Genel Başkanımız Mehmet Şahin EFFAT Et Sektörü Konferansına katıldı

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, İspanya’nın başkenti Madrid’te EFFAT ve İspanya’daki Konfederasyonlar Comisiones Obreras ve UGT tarafından ortaklaşa düzenlenen Et Sektörü Konferansına katıldı.

Konferansın ardından EFFAT Genel Sekreteri Harald Wiedenhoffer ve IUF Genel Sekreter Yardımcısı James Ritchie ile bir araya gelen Şahin, dünyadaki işçilerin ve sendikaların sorunları üzerine fikir alışverişinde bulundu.

Türkiye’de son dönemde yaşanan döviz artışı ve enflasyonun işçilerin refah seviyesi üzerinde olumsuz etkide bulunduğuna vurgu yapan Şahin şunları ekledi:
“Özellikle et sektöründe birtakım sorunlar göze çarpıyor. Hayvan sahiplerinin girdi maliyetleri enflasyon ve kur artışı nedeniyle artmış durumda. Bu sebepten ötürü bu kişiler hayvanlarını kesime götürüyorlar. Yakında bu durum fiyatlara artış olarak yansıyabilir.
Öte yandan ülkenin çeşitli yerlerinde görülen şarbon vakaları meselesi var. Bu salgın da sektörü olumsuz etkileyecek. Bu etkileri yakında hissedeceğiz.

Tüm bu gelişmelerden dolayı tüm yükün çalışan kesim üzerine binmesinden endişe ediyoruz.”

Görüşme Genel Başkanımız Mehmet Şahin’in uluslararası örgüt temsilcilerini Türkiye’ye davet etmesi ve iyi niyet dileklerinin sunulması ile sona erdi.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 21 Eylül 2018 Cuma