Rize Şube Başkanımız Sultan Murat Karadağ güven tazeledi

Rize Şube Başkanımız Sultan Murat Karadağ güven tazeledi

Öz Gıda İş Sendikası Doğu Karadeniz Rize Şube Başkanlığımızın 2. Olağan Genel Kurulu, 7 Temmuz 2018 tarihinde başarı ile icra edildi.

Öz Gıda İş Sendikası Doğu Karadeniz Rize Şube Başkanlığı genel kuruluna tek liste halinde giden Rize Şube Başkanımız Sultan Murat Karadağ, seçimi yeniden kazanarak güven tazeledi.

Rize Ramada Otelde gerçekleşen genel kurula, Sendikamız Genel Başkan Yardımcıları Halil Çukutli, Emin Sürücü, Tevfik Ali Hançeroğlu, Türk Eğitim Sen Rize Şube Başkanı Murat Köseoğlu, Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Çaykur Eski Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Çaykur Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, Genel Müdür Yardımcıları Turgay Tuna, Süleyman Pınarbaş, Çaykur Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Soba, İdari ve Sosyal İşler Daire Başkanı Erdinç Hatinoğlu, Cumhuriyet Çay Fabrikası Müdürü Köksal Kasap, Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği Başkanı Hülya Cerrahoğlu, Kent Konseyi Başkanı Sadullah Köse, Hizmet İş Rize İl Başkanı Mehmet Alaca, SGK Rize İl Müdürü Mustafa Bakırcı, Şube Başkanlarımız, misafirler, delegeler ve üyelerimiz katıldı.

Genel Kurulumuz, divanın oluşturulmasıyla başladı. Delegelerin önerisiyle kongreyi yönetecek Divan Kurulu; Divan Başkanı Emin Sürücü, Başkan Yardımcıları Hasan Çiloğlu, Aytekin Kaya,  Katip Üyeleri ise Dilek Kansız ve Yasemin Dalkılıç olarak belirlendi.
Genel Kurul’un açılış konuşmasını yapan Rize Şube Başkanımız Sultan Murat Karadağ, salonu dolduran delegelere ve misafirlere hitap etti.

Karadağ, çalışmalara kaldıkları yerden devam edeceklerini belirterek " kongremizin ardından bugün itibariyle, dört yılımızı tamamlamış bulunuyoruz. Bu süreçte şube yönetim kurulu arkadaşlarımızla beraber, emekçi kardeşlerimize en iyi hizmeti vermeye çalıştık. ÇAYKUR işçisi için yaptığımız ilk mücadeleyi kazandık ve mevsimlik işçilerimizin çalışma süresini uzattık. Sosyal haklar konusunda iyileştirmeler yaptık, yeterli mi elbette daha iyilerine layığız” dedi.
 
"Hayırlı ve güzel işler yapmanın gayreti içerisinde olduk"
Çaykur Genel Müdürü ve yetkilileri, sendikamız ve emekçilerimizle ahenk ve uyum içerisinde çalıştıklarını dile getiren Karadağ, Çaykur'dan ekmek yiyen kardeşlerimize, yöremize ve memleketimize hayırlı, yararlı ve güzel işler yapmanın gayreti içerisinde olduk. Bölgemizin tüm sorunlarına anında müdahalede bulunuyoruz. Bundan sonrada yeni seçilen şube yönetimimizle beraber emekçi kardeşlerimize sosyal ve ekonomik anlamda yeni haklar ve kazanımlar elde etmek için bütün gücümüzle çalışmaya, işçi kardeşlerimizin hakkını savunmaya ve birlikte hareket etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Hançeroğlu: "Birincilik kürsüsünde uzunca bir süredir kalmak istiyoruz"
Genel kurulda bir konuşma yapan Genel Başkan Yardımcımız Tevfik Ali Hançeroğlu, "Sendikamız Öz Gıda İş, 2007 yılından bugüne kadar yaklaşık 11 yıl içerisinde Çaykur dahil bir çok yerde örgütlenmeyi tamamlayarak son dört yılda Türkiye'nin gıda iş kolunda en büyük sendikası olmayı başarmıştır. Bunu bizim için yeterli olarak görmüyoruz. Hem konfederasyon olarak birinci olmayı hedefliyoruz, hem de kendi üye sayımızı daha da arttırarak birincilik kürsüsünde uzunca bir süre kalmak istiyoruz" dedi.

Sendikacılığın emek ve fedakarlık isteyen zor bir iş olduğunu dile getiren Hançeroğlu, "Gıda sektöründe yer alan önemli bir çok kuruluşta örgütleniyoruz. Sürekli büyümek için çabalıyoruz. Bunda temsilci ve üyelerimizin çok büyük katkıları var. Sizlerinde katkılarıyla hep beraber güçleniyoruz" diye konuştu.

"Çaykur bir dünya markasıdır"
Hançeroğlu, ÇAYKUR'un bir dünya markası olduğunu vurgulayarak, "ÇAYKUR sadece bölgemizin, Karadeniz'in değil, Türkiye'nin bir markası ve değeridir. ÇAYKUR olmazsa çay olmaz, çay olmazsa başta Rize olmak üzere Doğu Karadeniz bölgesi olmaz. Burada sadece 14 bin işçi istifade etmiyor. Bir milyon kişinin istifade ettiği hayati öneme haiz bir kuruluştur. Bu kuruluşlarımıza sahip çıkmak zorundayız." ifadelerini kullandı.

Yeni seçilecek yönetime yapacakları bundan sonraki çalışmalarında kolaylıklar dileyen Hançeroğlu " Kongremiz başta sizler olmak üzere işçi arkadaşlarımıza, Hak-İş'e, Öz Gıda İş'e, teşkilatımıza ve ülkemize hayırlar getirsin. Hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum" dedi.

Rize Şubemizin Genel Kuruluna katılan misafirlerden Ankara Şube Başkanımız Hasan Çiloğlu ve SGK Rize İl Müdürü Mustafa Bakırcı, genel kurulunun hayırlı olması dilekleriyle ilgili kısa birer konuşma yaptılar.

Tek liste ile gidilen seçimler sonucunda yeni seçilen şube yönetim kurulu aşağıdaki şekilde belirlendi:

ŞUBE YÖNETİM KURULU
Şube Başkanı                     : Sultan Murat Karadağ
Şube Yön. Kur.Üyesi        : Orhan Topaloğlu           
Şube Yön. Kur.Üyesi        : Necdet Hacıosmanoğlu                                                          
Şube Yön. Kur.Üyesi        : Hasan Fehmi Bursalı                   
Şube Yön. Kur.Üyesi        : Fatih Kandemir                                           

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 8 Temmuz 2018 Pazar