Özgörkey’de Hukuk Zaferi

Özgörkey’de Hukuk Zaferi

Özgörkey Gıda iş yerinde yetki tespit davasında iş mahkemesi lehimize karar verdi! 

Özgörkey Gıda Ürünleri San. ve Tic. A.Ş.’de yasanın aradığı çoğunluğu sendikamızın sağladığına dair Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca verilen çoğunluk tespitine işverenin itiraz etmesi sonucu açılan dava, 30 Mayıs 2018 tarihinde İzmir 3. iş mahkemesinde görüldü.  

Mahkeme yapılan itirazın reddine karar vererek davayı lehimize sonuçlandırdı. Kazanan işçiler oldu.

İzmir/Torbalı’da faaliyet gösteren Özgörkey Gıda’da bir süredir sürdürdüğümüz örgütlenme çalışmalarımız başarıyla tamamlandı. Sendikamız en kısa sürede gerekli prosedürü tamamlayarak Özgörkey Gıda işçileri adına bir toplu iş sözleşmesi yapacaktır.

Özgörkey Gıda’da yasanın aradığı çoğunluğu sendikamızın sağladığına dair çoğunluk yetki tespitine işveren itiraz etmişti. İşverenin itiraz etmesi sonucu açılan dava bugün itibarı ile mahkemede sonuçlanmıştır.

Halen Özgörkey iş yerimizde sendikaya üye olamamış arkadaşlarımız varsa maddi ve manevi kayıplara uğramaması için bir an önce sendikaya üyeliklerini yapmaları yararlarına olacaktır. Bu kararın Özgörkey Gıda’da çalışan üyelerimiz için önemli bir kazanım olduğunu vurgulamak isteriz.

Başta Özgörkey Gıda işçileri olmak üzere tüm teşkilatımıza hayırlı olsun.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 30 Mayıs 2018 Çarşamba