Genel Başkanımız Mehmet Şahin: “Türk gençliğinin bayramını gönülden tebrik ediyorum”

Genel Başkanımız Mehmet Şahin: “Türk gençliğinin bayramını gönülden tebrik ediyorum”

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, “Bu cennet vatan üzerinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin istikbali, bu istiklal şuuruyla yetişen gençlerimize emanettir” dedi.

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“19 Mayıs günü, Türk Milleti için önemli bir gündür. Gazi'nin önderliğinde 19 Mayıs 1919'da Samsun'da yakılan istiklal meşalesi Amasya, Sivas ve Erzurum'dan tüm vatan sathına yayılarak bağımsızlığa atılan ilk adım olmuştur. Tarihimizin akışın değiştiren bu olaydan sonra milletimiz kenetlenerek eşsiz vatanseverlik ve kahramanlık destanı olan Milli Mücadeleyi büyük bir azim ve kararlılıkla sürdürmüştür'

Atatürk, zafer tacımız 19 Mayıs gününü aynı zamanda gençlere armağan etmiştir. Bu durum büyük önder’in gençlere duyduğu büyük sevgi ve güvenin en güzel göstergesidir. Atatürk “Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir” sözleriyle, gençlere inancını kuşkuya yer vermeyecek şekilde ortaya koymuştur.

Bugün millet olarak, yarınlarımız olan gençlerimizin önünü açmak; başarılı, nitelikli eğitim ve iş hayatları olmasını, ülkesini seven bireyler olarak yetişmelerini, sosyal sorumluluk sahibi olmalarını, kendilerini her alanda özgürce ifade edebilmelerini sağlamak için, gereken herşeyi yapmalıyız.

Atatürk’ün, Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz” demek suretiyle önemli sorumluluk verdiği Türk gençliğinin bayramını gönülden tebrik ediyor,” başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi ve gazi olmuş ebediyete intikal etmiş tüm ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyoruz.

Bu cennet vatan üzerinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin istikbali, işte bu istiklal şuuruyla yetişen gençlerimize emanettir.”

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 18 Mayıs 2018 Cuma