HAK-İŞ, İSRAİL VE ABD’Yİ PROTESTO ETTİ

HAK-İŞ, İSRAİL VE ABD’Yİ PROTESTO ETTİ

HAK-İŞ, ABD’nin elçiliğini Kudüs’e taşımasını ve sonrasında İsrail’in sivil Filistinlilere yönelik vahşi saldırısını İsrail Büyükelçiliği Rezidansı ile ABD Büyükelçiliği önünde yaptığı basın açıklamasıyla protesto etti.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan tarafından yapılan açıklama sonrası, İsrail Büyükelçiliği Rezidansı ile ABD Büyükelçiliği önüne siyah çelenk bırakıldı.

Protesto eylemine yüzlerce HAK-İŞ üyesi katıldı
Arslan, “Filistin ve Gazze halkıyla dayanışma içerisinde olmak için buradayız. İsrail’in ve işbirlikçisi ABD’nin Filistin’de yaptığı katliamları kınıyoruz. Filistinli kardeşlerimize sesleniyoruz, yeise düşmesiler, vazgeçmesinler direnişe ve mücadeleye devam etsinler. Biz onlarla beraberiz ve mutlaka kazanacağız. Zafer bizimdir” dedi.

HAK-İŞ Yönetim Kurulu üyeleri, Genel Başkan Yardımcımız Emin Sürücü, Ankara Şube Başkanlığımız, HAK-İŞ’e bağlı sendikaların başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile yüzlerce HAK-İŞ üyesi 17 Mayıs 2018 tarihinde İsrail’in Filistinlilere yönelik katliamlarını protesto etmek ve mazlum Filistinlilere destek vermek amacıyla “Hepimiz Yastayız, Kudüs İçin Ayaktayız” sloganıyla İsrail Büyükelçiliği Rezidansı ile ABD Büyükelçiliği önünde buluştu. 

Eylemde “Müslüman Uyuma, Kardeşine Sahip Çık”, “Katil İsrail Filistin’den Defol”, “Kudüs’e Selam Direnişe Devam”, “Katil İsrail Hesap Verecek” sloganları atıldı.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 18 Mayıs 2018 Cuma