Flora Food Manufacturing Toplu İş Sözleşmesinde Anlaşma Sağlandı

Flora Food Manufacturing Toplu İş Sözleşmesinde Anlaşma Sağlandı


Üyelerimizin Haklarını Güçlendiren Önemli Kazanımlar Elde Edildi

Sendikamız Öz Gıda İş ile Flora Food Manufacturing Turkey Gıda Üretim A.Ş. arasında, üyemiz işçiler adına yürütülen ve 01.02.2026 – 31.01.2028 dönemini kapsayan Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri başarıyla sonuçlandı. Uzun ve titizlikle yürütülen müzakere sürecinin ardından imzalanan sözleşme ile üyelerimizin ücret, sosyal haklar ve çalışma koşullarında önemli kazanımlar elde edildi.

Çalışanların mali ve sosyal haklarını kapsayan Toplu İş Sözleşmesi; Genel Başkanımız Ramazan Gülpolat ile Flora yetkilileri arasında imzalanarak yürürlüğe girerken, görüşmelere Çorlu Şube Başkanımız Cüneyt Aydın, Şube Başkan Yardımcımız Tanju Bilgi ve işyeri sendika temsilcilerimiz de katılım sağladı.

İmzalanan yeni dönem sözleşmesiyle birlikte; üyelerimizin ücretlerinde önemli iyileştirmeler sağlanırken, sosyal haklar güçlendirildi, çalışma hayatındaki hak ve menfaatleri daha ileriye taşınarak iş güvencesini pekiştiren önemli düzenlemeler hayata geçirildi. Elde edilen kazanımlar, üyelerimizin ekonomik şartlarını destekleyen ve çalışma barışını güçlendiren önemli bir adım oldu.

Genel Başkanımız Ramazan Gülpolat, sözleşmenin imzalanmasının ardından yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi:
“Üyelerimizin emeğinin karşılığını güçlendiren önemli bir sözleşmeyi daha başarıyla sonuçlandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gerçekleştirilen müzakereler neticesinde ücretler ve sosyal haklarda üyelerimizi memnun edecek önemli kazanımlar elde edilmiştir. Bu süreçte katkı sunan işveren yetkililerine, şube yöneticilerimize ve temsilcilerimize teşekkür ediyorum. İmzalanan sözleşmenin başta üyelerimiz olmak üzere tüm taraflara hayırlı, uğurlu ve bereketli olmasını diliyorum.”

İşveren temsilcilerinin de iyi niyet temennilerini paylaşmasının ardından taraflar arasında imzalar atılarak süreç tamamlandı. Yeni dönem Toplu İş Sözleşmesi’nin üyelerimize ve çalışma hayatına hayırlı olması temenni edildi.
 
Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 15 Mayıs 2026 Cuma