Lactalis (Ak Gıda) ile Yeni Dönem Toplu İş Sözleşmesi Yürürlüğe Girdi

Lactalis (Ak Gıda) ile Yeni Dönem Toplu İş Sözleşmesi Yürürlüğe Girdi

Pamukova ve Tire fabrikalarıyla başlayan sürecin ardından Karaman, Kahramanmaraş ve Lüleburgaz fabrikalarını da kapsayacak şekilde genişletilen müzakereler, tarafların uzlaşısıyla sonuçlandı. 01 Ocak 2026 – 31 Aralık 2027 tarihleri arasında geçerli olacak yeni dönem sözleşme, 31 Mart 2026 tarihinde gerçekleştirilen son toplantının ardından imza altına alındı.

İmza töreninde Genel Başkanımız Ramazan Gülpolat’ın yanı sıra, Genel Başkan Yardımcılarımız Emrah Akın ve Duran Çiçek, Sakarya Şube Başkanımız Hüseyin Özkan, Karaman Şube Başkanımız Ahmet Serdar Taş ile işyeri sendika temsilcilerimiz de yer aldı.
Sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunan Genel Başkanımız Ramazan Gülpolat, şu ifadeleri kullandı:

“Üyelerimizin emeğini koruyan, alın terinin karşılığını güçlendiren ve çalışma barışını pekiştiren bir sözleşmeyi daha hayata geçirmenin memnuniyetini yaşıyoruz. Bu süreçte ortaya koyduğumuz kararlı duruş ve yapıcı diyalog anlayışı sayesinde önemli kazanımlar elde ettik. Emeğin hakkını büyütmeye, üyelerimizin refahını artırmaya yönelik mücadelemizi aynı kararlılıkla sürdüreceğiz.”

İmzalanan Toplu İş Sözleşmesi’nin başta üyelerimiz olmak üzere tüm çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz.
 
Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 31 Mart 2026 Salı