İstanbul Halk Ekmek Fabrikası'nda Tarihi Toplu İş Sözleşmesi: Çalışanların Hakları ve Refahı Güvence Altında

İstanbul Halk Ekmek Fabrikası'nda Tarihi Toplu İş Sözleşmesi: Çalışanların Hakları ve Refahı Güvence Altında

Sendikamız Öz Gıda İş, İstanbul Halk Ekmek Fabrikası ile birlikte, çalışanlarının haklarını ve refahını artırmayı hedefleyen tarihi bir Toplu İş Sözleşmesi'ne imza attı. 7 Haziran 2024 tarihinde imzalanan bu değerli sözleşme, 1 Mart 2024 – 29 Şubat 2026 tarihleri arasında geçerli olacak şekilde iki yıl süreyle yürürlükte kalacak.

Çalışanların Hakları Güvence Altında
Çalışanların haklarının korunması ve geliştirilmesi açısından büyük önem taşıyan ve diğer işyerleri için de örnek teşkil edecek nitelikte olan bu sözleşme, çalışanların haklarını ve refahını artıracak önemli maddeler içeriyor. Bu maddeler arasında ücret artışları, sosyal yardımlar, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve iş güvencesinin sağlanması gibi konular bulunuyor.

Hançeroğlu: "Sendikal Mücadelemizin Başarısı"
İmzalanan sözleşmenin ardından değerlendirmelerde bulunan Genel Başkan Yardımcımız Tevfik Ali Hançeroğlu, bu başarının sendikal mücadelemizin bir ürünü olduğunu vurguladı. Hançeroğlu, "Çalışma barışının sağlanmasına ve işyerinde verimliliğin artmasına önemli oranda katkıda bulunacak bu toplu iş sözleşmesi, İstanbul Halk Ekmek Fabrikası çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarında önemli ölçüde iyileştirmeler içermektedir. Bu sözleşme, sadece ekonomik kazanımlar değil, aynı zamanda sosyal haklar açısından da çalışanlarımız için büyük bir adım anlamına geliyor. Sendikamız, çalışanların haklarını savunma ve geliştirme yolunda kararlılıkla çalışmaya devam edecektir. Tüm çalışanlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Müzakereler
Müzakerelerde, Genel Başkan Yardımcımız Tevfik Ali Hançeroğlu, İstanbul Halk Ekmek Genel Müdür Vekili Erdoğan Sipahi, Genel Müdür Yardımcısı Osman Akbalık, Endüstriyel İlişkiler ve Organizasyonel Gelişim Koordinatörü Damla Demir Avınca, TİS Yürütmeden Sorumlu Av. M.Ertürk Eras, İstanbul I Nolu Şube Başkanımız Emrah Akın ve İstanbul Halk Ekmek işyeri sendika temsilcilerimiz yer aldı.

Çalışanların refahı ve iş güvencesi adına atılan bu adımın, İstanbul Halk Ekmek Fabrikası ve tüm çalışanlar için hayırlı olmasını diliyoruz.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 7 Haziran 2024 Cuma