Hamidiye Kaynak Suları ve Güven Su İşçileri Adına Yeni Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Hamidiye Kaynak Suları ve Güven Su İşçileri Adına Yeni Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

İstanbul Büyükşehir İştiraki olan Hamidiye Kaynak Suları ve Güven Su'da çalışan işçiler adına, sendikamız Öz Gıda İş tarafından arabulucu Prof. Dr. Ahmet Selamoğlu nezdinde imzalanan toplu iş sözleşmesi, işçilerin ekonomik ve sosyal haklarında önemli iyileştirmeleri de beraberinde getirdi.

01.03.2024 - 28.02.2026 tarihleri arasında iki yıl süre ile yürürlükte kalacak olan bu toplu iş sözleşmesi, işçilerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi, maaşlarının artırılması, sosyal haklarının güçlendirilmesi ve iş güvencelerinin sağlanması gibi konularda önemli düzenlemeler içeriyor.

Hançeroğlu; İşçilerin haklarının korunması adına önemli bir adım
Toplu Sözleşme’nin imzalanmasının ardından değerlendirmede bulunan Genel Başkan Yardımcımız Tevfik Ali Hançeroğlu, “Sendikamız ve işletme yöneticileri arasındaki uzun süren müzakerelerin ardından imzalanan bu sözleşme, işçilerin haklarının korunması ve refahlarının artırılması adına önemli bir adımdır. Umarım bu anlaşma, işçilerin yaşam standartlarını iyileştirerek, onların ve ailelerinin refahını arttırır ve işyerindeki huzur ve verimliliği sağlar. Bu vesile ile sözleşmenin imzalanmasında emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Çağlar, İşçilerin geleceğine dair olumlu bir adım olur
Hamidiye Kaynak Suları Genel Müdürü Hüseyin Çağlar ise, işçilerin refahını ve motivasyonunu artırmak adına yapılan bu tür anlaşmalar çok önemli buluyorum. İnşallah imzalanan bu sözleşme Hamidiye Kaynak Suları ve Güven Su'da çalışan işçilerin geleceğine dair olumlu olur. Tüm taraflara hayırlı olsun” dedi.

Müzakerelerde, Genel Başkan Yardımcımız Tevfik Ali Hançeroğlu, Hamidiye Kaynak Suları Genel Müdürü Hüseyin Çağlar, Genel Müdür Yardımcıları Ömer Güçlü Şeneler, Fatih Öztekin, İka Müdürü Volkan Kızıltaş, Endüstriyel İlişkiler ve Organizasyonel Gelişim Koordinatörü Damla Demier Avınca, TİS Yürütmeden Sorumlu Av. M.Ertürk Eras, İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Emrah Akın, Şube Başkan Yardımcımız Ünal Saraç ve İşyeri Temsilcilerimiz yer aldı.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 14 Mayıs 2024 Salı