Genel Başkanımız Halil Çukutli, Ak Gıda Toplu İş Sözleşmesi imza törenine katıldı

Genel Başkanımız Halil Çukutli, Ak Gıda Toplu İş Sözleşmesi imza törenine katıldı

Ak Gıda Sakarya (Pamukova), Karaman, Lüleburgaz, Kahramanmaraş, Tire fabrikalarında çalışan üyelerimiz adına TÜGİS (Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası) ile Sendikamız arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri süreci, 19 Ocak 2024 tarihinde yapılan son oturumun ardından uzlaşıyla sona erdi.

Sendikamız ve işveren arasında 1400 üyemiz işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imza töreni, Genel Başkanımız Halil Çukutli’nin katılımıyla İstanbul’da bulunan Ak Gıda Genel Merkezinde yapıldı. 1 Ocak 2024 – 31 Aralık 2025 yılları arasındaki 24 aylık dönemi kapsayan sözleşmesi, Genel Başkanımız Halil Çukutli, Ak Gıda İnsan Kaynakları Direktörü Erkan Güngör ve Tügis Genel Sekreteri Altay Özgür tarafından imzalanırken, görüşmelerde;

Genel Başkan Yardımcılarımız Ramazan Gülpolat, Adnan Gürsoy, İnsan Kaynakları Yöneticisi Emre Sal, Endüstriyel Direktör İlhan Oğuz, Pamukova İnsan Kaynakları Grup Müdürü Mustafa Deniz, Fabrika İnsan Kaynakları Müdürü Hakan Topçu, İnsan Kaynakları Uzman Yardımcısı Buğracan Başkaya, Lüleburgaz Fabrika Müdürü Ayhan Oğuz, Fabrika İnsan Kaynakları Yöneticisi Güney Sönmezocak, Tire Fabrika Direktörü Melih Şahiner, Fabrika İnsan Kaynakları Müdürü Ersin Kemikçi, Karaman Fabrika Direktörü Önder Metik, Tügis Denetim Kurulu Üyesi Mehmet Koçak, Karaman Şube Başkanımız Ahmet Serdar Taş, Sakarya Şube Başkanımız Hüseyin Özkan, Karaman Şube Başkan Yardımcımız Ahmet Türedi, Sakarya Şube Başkan Yardımcımız Hakan Uysal ve Temsilcilerimiz hazır bulundu.

İmza töreninde konuşan Genel Başkanımız Halil Çukutli, “Zorlu ve hassas bir sözleşme süreci yürüttük. Ekonomideki olağanüstü durumu da gözeterek üyelerimizin lehine bir sözleşme çıkarmak için tüm taraflar olarak aynı gayretle çalıştık. Müzakere süresince sendikamıza desteklerinden dolayı Ak Gıda yönetimine teşekkür ediyor, tarafların memnuniyetiyle biten bu sürecin üyelerimize, sendikamıza, işletmemize ve çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yapılan sözleşmenin hayırlı olması dileğinde bulunan Ak Gıda İK Direktörü Erkan Güngör ise, Çalışanlarımızın yaşam standartlarının daha iyi olması adına, imkânlarımız çerçevesinde gerekli iyileştirmeleri yaptığımıza inanıyorum. Bu süreçte diyalog ve uzlaşmadan yana olan Öz Gıda İş yönetimine teşekkürlerimi sunuyor, sözleşmenin tüm Ak Gıda ailesine hayırlı olmasını diliyorum” temennisinde bulundu.

Basın Bürosu  
Yayımlanma Tarihi: 19 Ocak 2024 Cuma