Ege Hazır Yiyecek çalışanları ilk toplu sözleşmesine kavuştu

Ege Hazır Yiyecek çalışanları ilk toplu sözleşmesine kavuştu

Sendikamızın yeni örgütlendiği İzmir Torbalı’da kurulu, paketli hazır yiyecek sektörünün önde gelen firmalarından Ege Hazır Yiyecek San.Tic. A.Ş. ile bir süredir yürütülen toplu sözleşme görüşmelerinde 18 Temmuz 2023 tarihinde anlaşmaya varıldı. Sendikamız Öz Gıda İş’in çözüm odaklı yaklaşımıyla yürütülen toplu sözleşme süreci çalışma barışı korunarak tamamlandı. Anlaşmada çalışanlar için çok önemli kazanımlara imza atıldı. 

352 işçiyi kapsayan ve 2023/2025 dönemini kapsayan sözleşme, Genel Başkan Yardımcımız Tevfik Ali Hançeroğlu, EGE Hazır Yiyecek Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ödül, Genel Müdür Özlem Alpbars ve İK Müdürü Pınar Çifterler arasında imzalandı. Müzakerelerde İzmir Şube Başkanımız İbrahim Otlak, işyeri Sendika Temsilcilerimiz Zekiye Akgün, Alime Çetin ve Seher Sönmez de yer aldı.

İmza sonrası değerlendirmede bulunan Genel Başkan Yardımcımız Tevfik Ali Hançerolu, “Sosyal diyalog içinde karşılıklı anlayış göstererek başarılı bir sözleşmeyi ilk kez imzalıyoruz. Bu sözleşme ile EGE Hazır Yiyecek işletmesinde çalışan üyelerimiz emeklerinin karşılığı olarak yeni haklara kavuştu. İnşallah bu işyerinde hep birlikte uzun yıllar sözleşme imzalarız. Her zaman uzlaşma kültürüne uygun davranan, masada iyi niyetini ortaya koyan işverenimize görüşmelerdeki olumlu ve özverili yaklaşımları için teşekkür ediyoruz. Sözleşmemiz tüm taraflara hayırlı olsun” dedi.

EGE Hazır Yiyecek Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ödül ise “İşletmemizde düzenli ve verimli çalışmayı sağlamak, üretimi artırmak, işçilerimizin hak ve menfaatlerini teminat altına almak amacıyla imzalanan toplu iş sözleşmesinin, işletmemiz ve işçilerimiz için hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” temennisinde bulundu.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 18 Temmuz 2023 Salı