Marmarabirlik Toplu İş Sözleşmesinde Anlaşma Sağlandı

Marmarabirlik Toplu İş Sözleşmesinde Anlaşma Sağlandı

Marmarabirlik Genel Müdürlüğü ile Sendikamız Öz Gıda İş arasında bir süredir devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde 11 Temmuz 2023 tarihinde anlaşma sağlandı.

2 yıllık dönemi kapsayan sözleşme, 1 Haziran 2023 ile 31 Mayıs 2025 tarihleri arasında geçerli olacak. Genel Müdürlük toplantı salonunda imza altına alınan toplu iş sözleşmesi, S.S Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği ve Entegre Tesisleri, Birlik’e bağlı Gemlik, Mudanya, Erdek, Orhangazi, İznik, Edincik, Mürefte ve Marmara Adası Kooperatiflerinde çalışan işçileri kapsayacak.

Sözleşme, Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa ve Genel Başkan Yardımcımız Sultan Murat Karadağ tarafından imzalanırken, görüşmelerde Genel Müdür İsmail Acar, Genel Müdür Yardımcıları, İnsan Kaynakları Müdürü, Bursa Şube Başkanımız Aytekin Kaya, Hukuk Müşavirimiz Av. Mecit Zeren, Tis Uzmanımız Muhammet Peçe ve işyeri sendika temsilcilerimiz hazır bulundu.

Yapılan sözleşme ile ilgili değerlendirmede bulunan Genel Başkan Yardımcımız Karadağ, “üyemiz işçilerinin merakla beklediği toplu iş sözleşmesinin masada karşılıklı anlayış içerisinde bitirilmesinde Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanımızın ve ekibinin emeğe ve emekçiye bakış açıları önemli bir gösterge olmuştur. Bu sözleşmenin bütün Marmarabirlik ailesine bir kez daha hayırlı olmasını diliyor, sürecin sıkıntısız bir şekilde sonuçlanmasından dolayı, başta Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa ve ekibi olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Asa ise, “çalışanlarımızın sosyal ve ekonomik haklarına azami derecede önem veriyoruz. Bu bağlamda yaptığımız görüşmelerin olumlu neticelenmesi bizleri de ziyadesiyle memnun etmiştir. Sözleşmemizin işçi arkadaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 12 Temmuz 2023 Çarşamba