Kervan ve Uçantay Gıda çalışanları toplu sözleşmesine kavuştu

Kervan ve Uçantay Gıda çalışanları toplu sözleşmesine kavuştu

Sendikamızın yeni örgütlendiği Kervan ve Uçantay Gıda işletmeleri ile bir süredir yürütülen toplu sözleşme görüşmelerinde 27 Şubat 2022 tarihinde anlaşmaya varıldı. Sendikamız Öz Gıda İş’in çözüm odaklı yaklaşımıyla yürütülen toplu sözleşme süreci çalışma barışı korunarak tamamlandı. Anlaşmada çalışanlar için çok önemli kazanımlara imza atıldı. 

2500 işçiyi kapsayan ve 01.01.2023 - 31.12.2024 tarihleri arasında yürürlükte kalacak sözleşme, Genel Başkanımız Halil Çukutli, Kervan Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başar, Genel Başkan Yardımcılarımız Tevfik Ali Hançeroğlu, Ramazan Gülpolat, Adnan Gürsoy, Kervan Gıda Genel Müdür yardımcısı Türkşad Salihoğulları, İK Direktörü Can Demir, Mali İşler Direktörü Kerim Beytekin, Tedarik Zinciri Direktörü Erçin Ünal, İzmir Şube Başkanımız İbrahim Otlak ve işçi temsilcilerimizin katılımıyla imza altına alındı.

Çukutli; “2500 emekçimiz pek çok sosyal hakka ilk kez kavuştu”
Genel Başkanımız Halil Çukutli tarafından yapılan açıklamada, “Tüm taraflar için sürdürülebilir refah sağlayacak iyi bir sözleşmeye imza attık. Gıda Sektörünün önemli işletmeleri Kervan ve Uçantay Gıda’da çalışan 2.500 emekçimiz pek çok sosyal hakka ilk kez kavuştu. Hem örgütlenme hem de müzakere süresince Öz Gıda İş’e desteklerinden dolayı işletmelerimizin yönetimlerine teşekkür ediyor, tarafların memnuniyetiyle biten bu sürecin üyelerimize, sendikamıza, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Hançeroğlu; “Anlaşmadan dolayı çok mutluyuz”
Kervan ve Uçantay Gıda işletmelerinde toplu iş sözleşmesinin ilk kez imzalandığını söyleyen Genel Başkan Yardımcımız Tevfik Ali Hançeroğlu; “Çalışanlarımızı ve bizleri sevindiren anlaşmadan dolayı çok mutluyuz. Başta işçilerimiz olmaz üzere işletmelerimiz ve sendikamız için hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Attığımız imzalar bereketli ve hayırlı olsun.” diye konuştu.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 28 Şubat 2023 Salı