Tarım Kredi Yem ile tarihi sözleşme

Tarım Kredi Yem ile tarihi sözleşme

Tarım Kredi Yem Genel Müdürlüğü ile Öz Gıda İş arasında bir süredir devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri varılan anlaşma üzerine 15 Şubat 2022 tarihinde Genel Müdürlük toplantı salonunda imzalandı. İşçi lehine sonuçlanan sözleşme çalışanları oldukça memnun etti.

Tarım Kredi Yem Balıkesir, Denizli, Sivas, Yozgat Boğazlıyan, Elazığ, Afyon Dazkırı, Kütahya, Sakarya, Amasya Taşova, Kırklareli, Eskişehir, Şanlıurfa ve İzmir Tire fabrikalarında geçerli olacak toplu iş sözleşmesi, 1 Ocak 2022 ile 31 Aralık 2023 tarihleri arasında yürürlükte kalacak.

Toplu İş Sözleşmesi, Genel Başkan Yardımcımız Sultan Murat Karadağ ile Tarım Kredi Yem Genel Müdürü Hasan Fehmi Kınay arasında imzalanırken, görüşmelerde Tarım Kredi Genel Müdür Yardımcısı Hasan Soydan, İK Müdürü Ferhat Erdoğan ve Eğitim ve Mevzuat Daire Başkanımız Mustafa Erdoğan hazır bulundu.  

Ücret ve Sosyal Haklarda önemli kazanımlar elde ettik

Bugün imzalayacağımız toplu iş sözleşmesinin tarihi bir sözleşme olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim diyen Genel Başkan Yardımcımız Sultan Murat Karadağ, “Tamamen işçimizin lehine olan bir anlaşmayla masadan kalktık. Bu toplu iş sözleşmesi ücret ve sosyal haklar açısından üyelerimize çok önemli kazanımlar sağlamaktadır. Taleplerimize olumlu yaklaşan Genel Müdürümüz Hasan Fehmi Kınay’a teşekkür ediyorum. Çatışma olmadan, özümüzde var olan barış ve kardeşlik ruhu ile toplu sözleşmenin imzalanması son derece önemli ve değerlidir. Yüksek oranda zam alınması kadar barışın inşa edilmesi de çok önemlidir” dedi.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 17 Şubat 2022 Perşembe