Ak Gıda çalışanlarının toplu iş sözleşmesi sevinci

Ak Gıda çalışanlarının toplu iş sözleşmesi sevinci

Ak Gıda Lüleburgaz, Kahramanmaraş ve Karaman fabrikaları ile Sendikamız Öz Gıda İş arasında bir süredir devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri 18.01.2022 tarihinde anlaşmayla sonuçlandı.

1 Ocak 2022 – 31 Aralık 2023 yılları arasındaki 24 aylık dönemi kapsayan toplu iş sözleşmesiyle çalışanların ücretlerinde ve sosyal haklarında yüz güldüren iyileştirmeler yapıldı.

Yapılan sözleşmenin hayırlı olması dileğinde bulunan Ak Gıda CEO’su Ali Sözen, Çalışanlarımızın yaşam standartlarının daha iyi olması adına, imkânlarımız çerçevesinde gerekli iyileştirmeleri yaptığımıza inanıyorum. Sözleşmenin tüm Ak Gıda ailesine hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Genel Başkan Yardımcımız Halil Çukutli ise, “Ülkedeki koşullar dikkate alındığında İmzaladığımız toplu sözleşmesinin çalışanlarımızın iş barışı ve huzurunu sağlama adına, iyi bir anlaşma olduğunu söyleyebilirim. Çalışma barışı korunarak tüm sürecin uzlaşma ile tamamlanmasıyla çalışanların gelir düzeyinde önemli oranda artış sağlayan, tüm tarafların kazandığı bir sözleşme oldu. Sözleşmenin imzalanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Ak Gıda çalışanlarına, ailelerine ve tüm taraflara hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Toplu iş sözleşmesi, Ak Gıda Ceo’su Ali Sözen ve Genel Başkan Yardımcımız Halil Çukutli tarafından imzalanırken, görüşmelerde Ak Gıda İK Direktörü Erkan Güngör, İnsan Kaynakları Grup Müdürü Mustafa Deniz, Karaman Şube Başkanımız Adnan Gürsoy, Sakarya Şube Başkanımız Hayati Özer, Sakarya Şube Başkan Yardımcımız Hüseyin Özkan, Karaman Şube Başkan Yardımcımız Ahmet Türedi ve Temsilcilerimiz hazır bulundu.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 19 Ocak 2022 Çarşamba