Özgörkey Gıda’da toplu sözleşme sevinci

Özgörkey Gıda’da toplu sözleşme sevinci

1951 yılında kurulan, Türkiye gıda sektörünün önemli kuruluşlarından biri olarak, Torbalı Tesislerinde yaklaşık 800 kişiye istihdam sağlayan Özgörkey Grubu ile Sendikamız Öz Gıda İş arasındaki toplu iş sözleşmesinde imzalar atıldı.

Sendikamız tarafından Özgörkey Gıda’da yaklaşık beş yıldır süren örgütlenme çalışması, bu çalışma ile iç içe geçen hukuk mücadelesi ve nihayet kararlı, sabırlı ve dik duruşumuz sonucunda, 26 Ekim 2021 Pazartesi günü önemli kazanımlar içeren bir Toplu İş Sözleşmesi’nin imzalanması ile sonuçlandı.

01 Ekim 2021 – 31 Eylül 2023 yıllarını kapsayan 24 ay süre ile yürürlükte kalacak toplu iş sözleşmesi görüşmelerine Özgörkey Gıda adına, Finans Direktörü Erkan Serbülent Tabak, Hukuk Müşaviri Av. Prof.Dr.Serkan Odaman, Fatma Çimen, Bütçe ve Finansal Raporlama Müdürü Tuncay Muslu ve Endüstriyel İlişkiler Müdürü Çağdaş Işıksoy;

Sendikamız adına ise, Genel Başkan Yardımcılarımız Halil Çukutli ve Tevfik Ali Hançeroğlu, İşyeri Sendika Temsilcilerimiz Güler Çakır, Bilal Tapan ve Azize Bilgin katıldı.

Bu sözleşme, iş güvencesiyle geleceğe umutla bakmamızı sağlayacak

Toplantıda bir konuşma yapan Genel Başkan Yardımcımız Halil Çukutli, Özgörkey Gıda’da başlattığımız mücadelenin uzun, yorucu ama aynı zamanda örnek olduğunu belirterek, imzalanan toplu iş sözleşmesinin Özgörkey Gıda çalışanları adına önemli bir kilometre taşı olduğunu ifade etti.

Sendikamızın toplu iş sözleşmesinin masada barış içerisinde sonuçlanması için büyük çaba gösterdiğini belirten Çukutli, yaklaşık beş yıllık hukuki süreç sonunda, toplu iş sözleşmesi görüşmelerine başladığımız Özgörkey Gıda ile yaptığımız görüşmelerin dördüncü oturumunda, mutlu mutlu sona ulaşmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Başta uzun yıllardır sendikalı olmak için direnen emekçi arkadaşlarımız olmak üzere, sendikamıza ve işletmemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu sözleşme, iş güvencesiyle geleceğe umutla bakmamızı sağlayacak” dedi.

Hançeroğlu, Özgörkey Gıda’da her süreci ilmek ilmek dokuyarak bugüne geldik

Genel Başkan Yardımcımız Tevfik Ali Hançeroğlu ise yaptığı konuşmada, Özgörkey Gıda’da toplu iş sözleşmesini imzalayabilmek beş yıldır hem sahada hem de hukuki olarak mücadele verdik. Her aşamayı ilmek ilmek dokuyarak bugünlere geldik” dedi.

Toplu İş Sözleşmesinin başlangıcından sonuna kadar geçen zaman içerisinde özlediğimiz, arzu ettiğimiz, gerçekleştirmek istediğimiz bir süreci, başarılı bir şekilde sonuçlandırdık” diyen Hançeroğlu, “Taleplerimizi, beklentilerimizi, isteklerimizi taslağımıza koyduk. Sosyal diyalog mekanizmalarını sonuna kadar kullanarak, işçi işveren ilişkilerinde karşılıklı anlayışla, birbirimizi kırmadan, üzmeden, kurumu kısır tartışmaların içine çekmeden, yolumuza devam ettik. Önemli olan sözleşmenin masada kendi aramızda çözülmüş olmasıdır. Süreçte sabır gösteren tüm çalışanlara ve sözleşmenin ortaya çıkmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Özgörkey Gıda yetkililerinin de toplu iş sözleşmesinin hayırlı olması yönünde yapmış olduğu konuşmaların ardından toplu iş sözleşmesinde imzalar atıldı.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 27 Ekim 2021 Çarşamba