Çobanoğlu Gıda çalışanları sözleşmesine kavuştu

Çobanoğlu Gıda çalışanları sözleşmesine kavuştu

Uşak Eşme’de kurulu bulunan Çobanoğulları Gıda Tic.Ltd.Şti. ile sendikamız Öz Gıda İş, 7 Ekim 2021 tarihinde yapılan son oturumun ardından çalışanların refahını artıracak nitelikte bir sözleşme üzerinde anlaşma sağladı.

Taraflar arasında ilk kez imzalanan ve 1 Kasım 2021’den itibaren 3 yıl süre ile yürürlükte kalacak toplu iş sözleşmesi, Çobanoğlu Süt Ürünleri Yönetim Kurulu ile Genel Başkan Yardımcılarımız Halil Çukutli, Tevfik Ali Hançeroğlu ve Genel Merkez Şube Başkanımız Hasan Çiloğlu arasında imzalandı.

İyi bir sözleşmeye imza attık

Bir süredir devam eden Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerini anlaşma ile sona erdirip, imzalanmasından duyduğu memnuniyeti diye getiren Genel Başkan Yardımcımız Halil Çukutli yaptığı değerlendirmede şunları söyledi;

“Öz Gıda İş ailesi adına gururlu, huzurlu ve mutluyuz. Çobanoğlu Gıda ile toplu iş sözleşmesi anlaşmasını işverenle karşılıklı iyi niyet adımları atarak bağıtladık. Ülkedeki koşullar dikkate alındığında çalışanların ekonomik ve sosyal haklarında önemli kazanımların olduğu iyi bir sözleşmeye imza attık. Müzakere süresince, başta işletmemizin değerli yöneticileri olmak üzere emeği geçen herkese sonsuz teşekkür eder, neticenin başta üyelerimiz olmak üzere tüm taraflar için hayırlı olmasını dilerim" dedi.

Hançeroğlu, “Tüm tarafların kazandığı bir sözleşme oldu”
Sözleşmenin imzalanmasında başta işveren heyeti olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür eden Genel Başkan Yardımcımız Tevfik Ali Hançeroğlu “Çalışma barışı korunarak tüm sürecin uzlaşma ile tamamlanmasıyla çalışanların gelir düzeyinde önemli oranda artış sağlayan, tüm tarafların kazandığı bir sözleşmede anlaşmaya vardık. Sözleşmemiz çalışanlarımıza, işyerimize ve sendikamıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 8 Ekim 2021 Cuma