Et ve Süt Kurumunda Toplu İş Sözleşmesi sevinci

Et ve Süt Kurumunda Toplu İş Sözleşmesi sevinci

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü ve Bağlı Kombinalar adına Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) ile Sendikamız Öz Gıda İş, 1.000 çalışanı ilgilendiren 01.04.2021-31.03.2023 yürürlük süreli 17. Dönem işletme toplu iş sözleşmesinde anlaşmaya vardı.

Hançeroğlu “toplu iş sözleşmemiz hayırlı olsun”
Müzakereler yürütülürken duyarlı yaklaşım gösteren TÜHİS ve ESK yönetimine teşekkür eden Genel Başkan Yardımcımız Tevfik Ali Hançeroğlu, Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde refah seviyesinin korunması ve geliştirilmesi açısından azami gayret gösterdik. Toplu sözleşmemizin işçilerimize, ESK Genel Müdürlüğü’ne ve Sendikamıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

ESK Genel Müdür Yardımcısı Dr. Cemal Çalık ise, Çalışanlarımızın alın teri ve emeğinin karşılığını sözleşmeye yansıtmaya çalıştık. Çalışanlarımızla bir aileyiz ve onların alın teri kurumadan haklarını vermek için gayret ediyoruz. İmzalanan Toplu iş sözleşmesi hepimize hayırlı olsun” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından toplu iş sözleşmesi, Et ve Süt Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Dr. Cemal Çalık, Sendikamız Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Ali Hançeroğlu, TÜHİS Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Şerafettin Güler, Uzmanlar Ahmet Sarıkaya, Fahriye Arıkan, ESK Hukuk Müşaviri Şehmuz Hayrullah Karagöz, İK ve Yönetim Geliştirme Daire Başkan Vekili Şengül Güleşen, İşçi İşveren İlişkiler Şb. Müdürü Zeynep İpek, Müşavir Nevin Azak, Ankara Şube Başkanımız Duran Çiçek, Şube Başkan Yardımcımız İlhan Öztürk ve ESK Sincan Kombina işyeri sendika temsilcilerimizin katılımı ile 29 Eylül 2021 tarihinde ESK Genel Müdürlüğü toplantı salonunda imzalandı.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 30 Eylül 2021 Perşembe