Marmarabirlik'te toplu sözleşme imzalandı

Marmarabirlik'te toplu sözleşme imzalandı

Marmarabirlik ile Öz Gıda İş Sendikası arasında 9 Eylül 2021 tarihinden bu yana devam eden toplu iş görüşmelerinde anlaşma sağlandı. 2 yıllık dönemi kapsayan toplu iş sözleşmesi, 1 Haziran 2021 ile 31 Mayıs 2023 tarihleri arasında geçerli olacak.

23 Eylül 2021 tarihinde Marmarabirlik toplantı salonunda imza alınan toplu iş sözleşmesi, S.S  Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği ve Entegre Tesisleri, Birlik´e bağlı Gemlik, Mudanya, Erdek, Orhangazi, İznik, Edincik, Mürefte ve Marmara Adası Kooperatiflerinde çalışan 527 çalışanı kapsayacak.

Yapılan sözleşme ile ilgili değerlendirmede bulunan Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, "her zaman Marmarabirlik’e emeğiyle değer katan işçimizin yanında olduk. Her zaman olduğu gibi işçi ve işveren arasındaki diyalog mekanizmalarını hep açık tuttuk. Diğer sözleşme görüşmelerinde olduğu gibi çalışanlarımızın yaşam standartlarının daha iyi olması adına gerekli iyileştirmeleri yaptık. Toplu sözleşme süreçlerindeki emeği geçen tüm arkadaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Yeni dönem toplu iş sözleşmesinin tüm taraflara hayırlı uğurlu olmasını dilerim." diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcımız Sultan Murat Karadağ imzalanan sözleşmenin işçi lehine iyi bir sözleşme olduğunu belirterek, şunları söyledi:

Sendikamızın örgütlü olduğu Marmarabirlik ve Bağlı Kooperatiflerinde geçerli olacak toplu iş sözleşmesi 23 Eylül 2021 tarihi itibariyle anlaşma ile sonuçlanmış bulunuyor. 1 Haziran 2021 tarihinden itibaren geçerli olacak toplu iş sözleşmesi 31 Mayıs 2023 tarihine kadar 2 yıl boyunca uygulanacaktır. İmzalanan toplu iş sözleşmesi ile var olan hükümlerde önemli iyileşmeler sağlanmış, kazanılmış hakların tümü korunmuş ve yeni güvenceler elde edilerek toplu iş sözleşmesi imzalanmıştır. Sendikamızın taleplerine duyarlı davranan Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı ve ekibine uzlaşmaya ve iş barışına katkılarından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Toplu iş sözleşmesi, Başkan Hidamet Asa ve Genel Başkan Yardımcımız Sultan Murat Karadağ tarafından imzalanırken, görüşmelerde Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet ASA  Genel Müdür İsmail Acar, Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ertaç İnsan Kaynakları Müdürü Aytaç Ünen, Şube Başkanımız Aytekin Kaya, Eğitim ve Mevzuat Daire Başkanımız Mustafa Erdoğan ve  işyeri sendika temsilcilerimiz hazır bulundu.

Sözleşmenin imzalanmasından sonra üyemiz işçilerle yemekhanede bir araya gelen Genel Başkan Yardımcımız Karadağ, toplu iş sözleşmesindeki kazanımlara yönelik açıklamalarda bulundu. Yöneltilen soruları cevaplandırdı.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 24 Eylül 2021 Cuma