Ak Nişasta toplu iş sözleşmesinde imzalar atıldı

Ak Nişasta toplu iş sözleşmesinde imzalar atıldı

Lüleburgaz / Kırklareli’nde kurulu Ak Nişasta çalışanlarını kapsayan birinci dönem toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlandı. Genel Başkan Yardımcımız Tevfik Ali Hançeroğlu ile Ak Nişasta Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Eviz arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi 1 Nisan 2021 ile 31 Mart 2023 tarihleri arasında yürürlükte olacak.

Fabrika toplantı salonunda gerçekleştirilen imza töreninde Genel Başkan Yardımcımız Tevfik Ali Hançeroğlu ve Ak Nişasta Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Eviz’in yanı sıra Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Ali İmran Eviz, Ak Nişasta Genel Müdürü Ömer Faruk Balcı, Çorlu Şube Başkanımız Cüney Aydın, Şube Başkan Yardımcımız Tanju Bilgi ve Hukuk Müşavirimiz Av. Mecit Zeren yer aldı.  

Eviz “Tüm imkanlarımızı sonuna kadar zorladık”
İmza töreninde konuşan Ak Nişasta Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Eviz, “Bugün, Öz Gıda İş Sendikası ile Ak Nişasta arasında ilk toplu iş sözleşmemizi imzalıyoruz. İmzalanacak bu Toplu iş sözleşmesinde tüm imkanlarımızı sonuna kadar zorladık ve tamamen işçimizin lehine olan bir anlaşmayla masadan kalktık. Toplu iş sözleşmesi maddelerinin tümünü ele aldığımızda iyi bir sözleşme olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim” dedi.

Hançeroğlu “Önemli Kazanımlar Elde Ettik”
Genel Başkan Yardımcımız Hançeroğlu ise; “Bugün Ak Nişasta ile 2021 ve 2023 yıllarını kapsayan ilk toplu sözleşmemizi değerli başkanım ile birlikte imzaladık. Bu sürecin başından beri içinde olan değerli Ak Nişasta Yönetim Kuruluna ve şube yönetimimize gönülden teşekkür ederim. Sözleşme ile birlikte üyelerimiz adına sosyal yardım ve ücretlerde önemli kazanımlar elde ettik. Başta Ak Nişasta çalışanlarına, sendikamıza ve Ak Nişasta’ya hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 2021-2023 dönemini kapsayacak toplu iş sözleşmesinde imzalar atıldı.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 6 Temmuz 2021 Salı