ESK Toplu İş Sözleşmesi taslak çalışmaları başladı

ESK Toplu İş Sözleşmesi taslak çalışmaları başladı

Öz Gıda İş ile Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) arasında imzalanacak olan Et ve Süt Kurumu’nda (ESK) çalışan işçileri ilgilendiren 17’inci Dönem Toplu İş Sözleşmesi için taslak çalışmalarına başlandı.

1 Nisan 2021 ile 31 Mart 2023 tarihleri arasını kapsayacak ESK 17’inci Dönem Toplu İş Sözleşmesi taslak çalışmalarının ilk toplantısı, 2 Haziran 2021 tarihinde video konferans yöntemi ile yapıldı.

Yapılan TİS taslak çalışmasına Genel Başkan Yardımcılarımız Tevfik Ali Hançeroğlu, Ankara Şube Başkanımız Duran Çiçek, Ankara Şube Başkan Yardımcımız İlhan Öztürk, Eğitim ve Mevzuat Daire Başkanımız Mustafa Erdoğan, TİS Uzmanımız Elif Karacan Yılmaz, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlük, Sincan Kombinası, Adana, Ağrı, Diyarbakır, Denizli, Erzincan, Erzurum Sakarya, Yozgat ve Van Kombinalarının işyeri Baş Temsilci ve Temsilcilerimiz katıldı.

TİS Komisyonunun ilk toplantısını açan Genel Başkan Yardımcımız Tevfik Ali Hançeroğlu, “17’inci dönem toplu iş sözleşmesi taslak çalışmalarımıza bugün itibariyle başlamış bulunmaktayız. Bu toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde bir süreçten geçeceğiz. Bu çok zorlu bir süreç olacak. Adımlarımızı atarken dikkatli olacağız. Toplu İş sözleşmesi taslak çalışmalarının ve toplu iş sözleşmemizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

TİS Komisyonunun ilk toplantısında Toplu İş Sözleşmesinde bulunan ücret ve sosyal hakların yer aldığı maddeler ile geçici maddeler tek tek müzakere edildi. Temsilcilerimizden gelen talep ve öneriler taslak çalışmasına eklendi.

Basın Bürosu
 
Yayımlanma Tarihi: 3 Haziran 2021 Perşembe