Besaş Halk Ekmek Sözleşmesinde Anlaşma Sağlandı

Besaş Halk Ekmek Sözleşmesinde Anlaşma Sağlandı

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden, Bursa'nın en büyük ekmek fabrikası BESAŞ ile Öz Gıda İş Sendikası arasında bir süredir devam eden görüşmeler sonucunda 210 kişiyi kapsayan toplu iş sözleşmesinde 22 Nisan 2021 tarihinde anlaşma sağlandı.

1 Ocak 2021 – 31 Aralık 2022 yılları arasındaki 24 aylık dönemi kapsayan 16. dönem toplu iş sözleşmesiyle çalışanların ücretlerinde ve sosyal haklarında yüz güldüren iyileştirmeler yapıldı.

BESAŞ tesislerinde düzenlenen imza töreninde, bir konuşma yapan Besaş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Demir, Karşılıklı anlayış ve hoşgörü içerisinde olumlu geçen görüşmeler neticesinde çalışanlarımız için BESAŞ’ın sağladığı imkânlar neticesinde en olumlu iyileştirmeyi gerçekleştirdik. Çalışanlarımıza emeklerinin karşılığını verebilmek için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Katkılarından dolayı BESAŞ yöneticileri ve çalışanlarıyla ÖZ GIDA İŞ sendikasını tebrik ediyorum, sözleşmemiz işçilerimize hayırlı olsun” dedi.

Olumlu sonuçlanan süreçten dolayı Besaş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Demir’e teşekkür eden Genel Başkan Yardımcımız Sultan Murat Karadağ ise “Bu sürecin başarılı bir şekilde masada sonuçlanmış olmasını emekçilerimizin yanı sıra Bursa’mız için de, ülkemiz için de büyük bir başarı olarak görüyorum. Yaptığımız toplu sözleşmesinin çalışanlarımızın iş barışı ve huzurunu sağlama adına, iyi bir anlaşma olduğunu söyleyebilirim. Biz her zaman gayretle ve heyecanla çalışmaya devam edeceğiz. Alın terinin karşılığı olan bu ücretler emekçilerimize bereket olarak dönsün. Sözleşmemiz tüm taraflara hayırlı olsun” dedi.

Konuşmaların ardından toplu iş sözleşmesini; Besaş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Demir, Genel Başkan Yardımcımız Sultan Murat Karadağ, Besaş Genel Müdürü Hakkı Gülşen ve Bursa Şube Başkanımız Aytekin Kaya birlikte imzaladı.

İmza töreninde; Besaş Genel Müdür Yrd. İhsan Işık, İdari ve Mali İşler Koordinatörü Eyüp Dündar, Eğitim ve Mevzuat Daire Başkanımız Mustafa Erdoğan ile İşyeri Sendika Temsilcilerimiz de hazır bulundu.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 24 Nisan 2021 Cumartesi