Yörsan Gıda’da toplu sözleşme Yüksek Hakem Kurulu’nca imzalandı

Yörsan Gıda’da toplu sözleşme Yüksek Hakem Kurulu’nca imzalandı

Yüksek Hakem Kurulu, Öz Gıda İş Sendikası ile Yörsan Gıda arasında devam eden TİS sürecini sonuçlandırdı.

Yörsan Gıda Mamülleri San. Ve Tic. A.Ş. işyerinde sendikamız ile işveren arasında toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamamasının ardından sözleşme Yüksek Hakem Kurulu tarafından bağıtlandı.

Yörsan’da ne olmuştu?
Yörsan Gıda ile Sendikamız Öz Gıda İş Sendikası arasında başlayan Toplu İş Sözleşme görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlanması ve Bölge Çalışma Müdürlüğü'nün görevlendirdiği resmi arabulucuda da anlaşma zemini sağlanamaması üzerine Sendikamız, 6356 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu gereği grev kararı alarak Yörsan işçilerinin onayına sunmuştu. 16 Temmuz 2019 tarihinde işyerinde yapılan grev oylamasında greve hayır oyu çıkması üzerine toplu iş sözleşme süreci Yüksek Hakem Kuruluna gitti. Kurulun 6 Temmuz 2020 tarihinde aldığı karar gereğince Yörsan Gıda Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

En iyi sözleşme masada biten sözleşmedir
Sözleşmenin Yüksek Hakem Kurulu tarafından imzalanmasının ardından açıklamada bulunan Genel Başkan Yardımcımız Sultan Murat Karadağ; En iyi sözleşmenin her zaman masada biten sözleşme olduğunu ifade ederek, “amacımız her daim masada uzlaşmaktır. Ancak işverenin tutumu, işletmenin zor durumda olması ve pandemi süreci gibi olumsuz etkenler süreci zora soktu ve yüksek hakem kuruluna gitmek durumunda kaldık” dedi.

Yüksek Hakem Kurulu tarafından imzalanan toplu iş sözleşmesi metninin taraflara tebliğ edilmesi ile birlikte ayrıntıların üyelerimiz ile paylaşılacağını söyleyen Karadağ, sözleşmenin tüm çalışanlara hayırlı olmasını diledi.  

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 7 Temmuz 2020 Salı