Bakpiliç’de başarılı bir sözleşmeye imza attık

Bakpiliç’de başarılı bir sözleşmeye imza attık

Bakpiliç Entegre Tavukçuluk. A.Ş. işletmesinde ile Sendikamız arasında bir süredir devam eden toplam 600 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmesi, 24 Mart 2020 Salı günü yapılan anlaşma ile sonuçlandı. Hem tavukçuluk sektöründe hem de Bakpiliç ile sendikamız arasında bir ilk olan sözleşme 01.01.2020 – 31.12.2022 tarihleri arasında 3 yıl süre ile geçerli olmak üzere imzalandı.

Sözleşme, Genel Başkan Yardımcımız Tevfik Ali Hançeroğlu, Bakpiliç Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Kadakaloğlu ve Genel Merkeze Bağlı İşyerleri Sorumlumuz Hasan Çiloğlu tarafından imzalandı. İmza törenine Fabrika Genel Müdür Yardımcısı Aydın Gelirer, İK Müdürü Sevilay Çakır, Uzmanımız Zeynep Vildan Gündoğan ve İşyeri Baş Temsilcimiz Cemil Sırakaya da katıldı.

İmza sonrası bir konuşma yapan Genel Başkan Yardımcımız Tevfik Ali Hançeroğlu, Görüşmeler boyunca kurulan sosyal diyalog ve karşılıklı özveri sayesinde, 3 yıl devam edecek oldukça başarılı bir sözleşmeye daha imza attık” dedi.

Sendikamızın toplu iş sözleşmesi çalışmalarında; üyesinden temsilcisine ve yöneticisine kadar mücadeleyi hep birlikte yürüttüğünü söyleyen Hançeroğlu, “Herhalde dünyada hakkıyla, helalinden çalışarak kazanıp onu da ailesiyle harcamaktan daha mutlu bir şey yoktur. İnşallah bu sözleşmeyle de bunu sağlamaya çalıştık. Bu vesile ile taleplerimizi karşılayan Bakpiliç Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Kadakaloğlu’na, yönetim kuruluna, desteğini esirgemeyen konfederasyonumuza ve emek veren herkese teşekkür ediyor, sözleşmemizin hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 24 Mart 2020 Salı