TARİŞ işletme toplu iş sözleşmesinde imzalar atıldı

TARİŞ işletme toplu iş sözleşmesinde imzalar atıldı

Sendikamız ile Tariş Üzüm Tarım Satış Kooperatifleri arasında bir süredir devam eden ve 280 işçiyi kapsayacak olan 01.01.2020 – 31.12.2021 yürürlük süreli işletme toplu iş sözleşmesi müzakereleri, 25 Şubat 2020 tarihinde anlaşma ile sonuçlanarak imzalandı.

Tariş Alaşehir fabrikasında yapılan imza törenine, Tariş Üzüm Birliği Genel Müdürü Yurtcan Biryol ve Genel Başkan Yardımcımız Sultan Murat Karadağ’ın yanı sıra, Üzüm Ürün Koordinatörü Mustafa Özer, Alaşehir Entegre Müdürü Selim Çakmak, Personel Şefi Veli Akçay, Muhasebe Şefi Şenol Korkusuz, Genel Merkeze Bağlı İşyerleri Sorumlumuz Hasan Çiloğlu, Eğitim ve Mevzuat Daire Başkanımız Mustafa Erdoğan, İşyeri Sendika Baş Temsilcimiz İzzet Ertürk ve Temsilcimiz Yeşim Karakaya katıldı.

Törende bir konuşma yapan Genel Başkan Yardımcımız Sultan Murat Karadağ, Tariş Üzüm Birliği ile imzalanan toplu iş sözleşmesinin hayırlı, uğurlu olmasını diledi. Amaç ve temennimizin tüm çalışanların hayat standartlarını daha da artırmak olduğunu söyleyen Karadağ, “Çatışma yerine uzlaşma ve yapıcı diyaloğu tercih eden çalışma prensibimizle, zorlu ve hassas bir sözleşme süreci yürüttük. Müzakere sürecinde ülkemizin gerçeklerini ve rekabeti gözeterek üyelerimizin lehine bir sözleşme çıkarmak için tüm taraflar olarak aynı gayretle çalıştık. Tarafların memnuniyetiyle biten bu sürecin üyelerimize, sendikamıza, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

Tariş Üzüm birliği Genel Müdürü Yurtcan Biryol’da, Toplu İş Sözleşmesinin hayırlı olmasını ve varılan uzlaşmadan dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Ücretlerde ve sosyal haklarda yapılan artışın kayda değer olduğunu söyleyen Biryol, “Daha fazla zam yapmayı arzu ederdik ama kurumun imkanlarını sonuna kadar kullanarak, çalışanlarımız için en iyisini sağlamaya çalıştık. İnşallah beklentileri karşılamışızdır” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından toplu iş sözleşmesi, üyelerimizin alkışları eşliğinde karşılıklı imzalanarak yürürlüğe girdi.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 26 Şubat 2020 Çarşamba