Tariş işletme toplu iş sözleşmesi müzakereleri başladı

Tariş işletme toplu iş sözleşmesi müzakereleri başladı

Sendikamızın yetkili olduğu, Tariş Üzüm Tarım Satış Kooperatiflerinde çalışan 280 işçiyi kapsayacak olan 01.01.2020 – 31.12.2021 yürürlük süreli işletme toplu iş sözleşmesi müzakere sürecinin ilk görüşmesi, 13 Ocak 2020 tarihinde İzmir’de yapıldı.

Mevzuat gereği altmış gün süresi olan görüşmelerin ilk toplantısına Tariş Üzüm Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Türker ve Genel Başkan Yardımcımız Sultan Murat Karadağ’ın yanı sıra, Genel Merkeze Bağlı İşyerleri Sorumlumuz Hasan Çiloğlu, Tariş Üzüm Birliği Genel Müdürü Yurtcan Biryol, Alaşehir Entegre Müdürü Selim Çakmak, Personel Şefi Veli Akçay, İK Müdür Şefi Özlem Uz, Birlik Avukatı Emel Nazlı Pınar, İşyeri Sendika Baş Temsilcimiz İzzet Ertürk ve Temsilcimiz Yeşim Karakaya katıldı.

Genel Başkan Yardımcımız Sultan Murat Karadağ, Tariş ile Öz Gıda-İş Sendikamız arasında gerçekleştirilecek olan toplu iş sözleşmesinin önemini vurgulayarak, “önemli bir sözleşmenin ilk görüşmesini gerçekleştiriyoruz. 280 çalışanı ilgilendiren bir toplu iş sözleşmesine imza atacağız. Bu geminin yüzmesi için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini düşünüyorum. Bu işi birlikte yapacağız. Bizim amacımız bir an evvel toplu iş sözleşmesini sonuçlandırıp arkadaşlarımız için gelecek dönemlere yeniden bir hazırlık yapmaktır. İmzalanacak toplu iş sözleşmesinin ülkemize, çalışanlarımıza ve sendikamıza hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

Yapılan müzakerelerde teklif metninin tamamı üzerinde istişare yapılmış, bir önceki sözleşmede yer alan bazı maddeler aynen kabul edilmiştir. Ayrıca bir sonraki toplantının 3 Şubat 2020 tarihinde aynı yerde yapılması kararlaştırılmıştır.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 14 Ocak 2020 Salı