Seğmen Su ile Öz Gıda İş Sendikası arasında ilk toplu iş sözleşmesi imzalandı

Seğmen Su ile Öz Gıda İş Sendikası arasında ilk toplu iş sözleşmesi imzalandı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Seğmen Su İşletmesi ile Sendikamız Öz Gıda İş arasında bir süredir sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri 3 Aralık 2019 tarihinde anlaşma ile sonuçlandı.

Seğmen Su işletmesinin Haymana ve Gölbaşı fabrikalarında çalışan 80 işçiyi kapsayan ilk toplu iş sözleşmesi, 1 Eylül 2019- 31 Ağustos 2021 tarihleri arasında geçerli olmak üzere 2 yıllık bir süreyi kapsayacak.

Sendikamız Genel Merkezinde düzenlenen toplu iş sözleşmesi imza töreninde konuşan Genel Başkanımız Mehmet Şahin, “Sosyal diyalog içinde karşılıklı anlayış göstererek başarılı bir sözleşmeyi ilk kez imzalıyoruz. Bu sözleşme ile Seğmen Su işletmesinde çalışan üyelerimiz emeklerinin karşılığı olarak yeni haklara kavuştu. İnşallah bu işyerinde hep birlikte uzun yıllar sözleşme imzalarız. Her zaman uzlaşma kültürüne uygun davranan, masada iyi niyetini ortaya koyan işverenimize görüşmelerdeki olumlu ve özverili yaklaşımları için teşekkür ediyoruz. Sözleşmemiz tüm taraflara hayırlı olsun” dedi.

Seğmen Su Genel Müdürü Vedat Gül ise “İşletmemizde düzenli ve verimli çalışmayı sağlamak, üretimi artırmak, işçilerimizin hak ve menfaatlerini teminat altına almak amacıyla imzalanan toplu iş sözleşmesinin, Seğmen Su ve işçilerimiz için hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah gülerek imzaladık, gülerek devam ettiririz” temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından toplu iş sözleşmesi, Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Seğmen Su Genel Müdürü Vedat Gül, Genel Başkan Yardımcılarımız Tevfik Ali Hançeroğlu, Sultan Murat Karadağ, Genel Merkeze Bağlı İşyerleri Sorumlumuz Hasan Çiloğlu ve Seğmen Su İdari İşler Müdürü Seyit Nesimi Bulut arasında imzalandı.

İmza töreninde, Seğmen Su Mali Müşaviri Özlem Keklik, Hukuk Müşavirimiz Mecit Zeren ve Eğitim ve Mevzuat Dairesi Başkanı Mustafa Erdoğan da yer aldı.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 3 Aralık 2019 Salı