Marmarabirlik’te toplu iş sözleşmesi sevinci

Marmarabirlik’te toplu iş sözleşmesi sevinci

Marmarabirlik  ile Öz Gıda-İş Sendikası arasındaki iki yıllık dönemi kapsayacak 01.06.2019-31.05.2021 yürürlük süreli Toplu İş Sözleşmesinde imzalar atıldı.

31 Temmuz 2019 tarihinde imza altına alınan Toplu İş Sözleşmesi, S.S Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği ve Entegre Tesisleri ile Birlik'e bağlı Gemlik, Mudanya, Erdek, Orhangazi, İznik, Edincik, Mürefte ve Marmara Adası Kooperatifleri ile sendikamız ÖZ GIDA İŞ arasında yapıldı.

Marmarabirlik Toplantı Salonunda gerçekleşen imza töreni'ne, Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa,  Marmarabirlik Genel Müdür Vekili Mehmet Ertaş, Muhasabe Müdürü İlhan Bayram, İKA Müdür Yrd. Esra Öztürk, Hukuk Müşaviri Av. Fatma Akarakın, Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkan Yardımcıları Tevfik Ali Hançeroğlu, Sultan Murat Karadağ, Bursa Şube Başkanı Aytekin Kaya, Şube Yönetim Kurulu üyeleri, Avukat Emre Barış, işyeri sendika temsilcilerimiz ve üyelerimiz katıldı.

ORTALAMA ZAM ORANI % 28 OLMUŞTUR
Yapılan toplu iş sözleşmesi kapsamında çalışanların brüt kök ücretlerine ve ek ödemelere % 20 oranında zam yapıldı. Ayrıca personele her yıl için kıdem zammı yapılmıştır. Kıdemlere yapılan ilave artış ile ortalama zam oranı % 28 olmuştur. İkinci yıl için ise çalışanlara enflasyon oranının+1’i kadar artış uygulanacak.

Yapılan sözleşmenin hayırlı olması dileğinde bulunan Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, ”Hepimizin önceliği Marmarabirlik olsun. Çalışanlarımızın yaşam standartlarının daha iyi olması adına, imkânlarımız çerçevesinde gerekli iyileştirmeleri yaptığımıza inanıyorum. Göreve geldiğimizden bugüne çalışanlarımızın hakkını hep koruyup, kolladık. Sürecin sıkıntısız geçmesinden dolayı, Yönetim Kuruluna, Genel Müdürlük Makamına ve Öz Gıda-İş Sendika Başkanlığı adına Genel Başkan Yardımcıları Tevfik Ali Hançeroğlu ile Sultan Murat Karadağ’ya teşekkür ediyorum. Çalışanlarımızın alın terinin karşılığının verildiği bu sözleşmenin tüm Marmarabirlik ailesine bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Genel Başkan Yardımcımız Tevfik Ali Hançeroğlu da imzalanan sözleşmenin iyi bir sözleşme olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

'Toplu iş sözleşmesinin bayram arifesinde imzalanması, Marmarabirlik işçisine ve ailesine çifte bayramı bir arada yaşatırken, elde edilen kazanım üyelerimizin arasında büyük bir coşku ve sevinçle karşılanmıştır. Çalışanların alın terine sahip çıktığı için başta Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa olmak üzere toplu iş sözleşmesinin imzalanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, çalışanlara, ailelerine ve tüm taraflara hayırlı olmasını temenni ediyorum' diye konuştu.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 31 Temmuz 2019 Çarşamba