Besaş'ta Toplu Sözleşme Sevinci

Besaş'ta Toplu Sözleşme Sevinci

Bursa Büyükşehir Belediyesi BESAŞ Halk Ekmek Fabrikası çalışanlarının yüzlerini güldüren toplu iş sözleşmesi, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Genel Başkan Yardımcımız Emin Sürücü tarafından imza altına alındı.

Toplu iş sözleşmesi imza töreninde Besaş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Mustafa Bektaş, Genel Müdür Yardımcısı Hakkı Gülşen, Bursa Şube Başkanımız Aytekin Kaya, Temsilcilerimiz Mehmet Birinci ve Emin Sevinç de hazır bulundu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BESAŞ'ın Bursa için önemli bir kuruluş ve ekmek üretim tesisi olduğunu ifade ederek, "BESAŞ'ta güzel işler yapacağız. Tesisle ilgili değişikliklerin de olacağı çalışmalarımız var. Bursalılara kaliteli, ucuz ve hijyenik ürünler sunmaya devam edeceğiz" dedi.

Besaş çalışanları işlerini gayretle sürdürecektir
Başkan Aktaş, sözleşmenin önemine değinerek, "1 Ocak 2019 ile 31 Aralık 2020 tarihleri arasında geçerlilik süresi 2 yıl olan toplu sözleşme kapsamında tüm sendikalı çalışanlarımızın ücretleri ve sosyal haklarında önemli miktarda iyileştirme sağlanmış oluyor. Aynı şekilde çalışanların enflasyona karşı korunması adına ücretlerde sözleşmenin ikinci yılında gerçekleşen enflasyon + 1 puan refah payı oranında artış yapılacak. Sözleşme ile en düşük işçi ücreti sosyal haklar ile birlikte aylık ortalama 2931 TL yani yaklaşık 3 bin TL civarında olacak" diye konuştu.

BESAŞ çalışanlarının işlerini gayretle sürdüreceklerine inandığını vurgulayan Başkan Aktaş, “müzakere süresince iyi niyetli ve uzlaşmacı yaklaşımından dolayı Öz Gıda Sendikasına teşekkür ediyorum” dedi.

15. Dönem toplu sözleşmemiz mutlu sonla neticelendi
Genel Başkan Yardımcımız Emin Sürücü de Başkan Aktaş'a teşekkür ederek, "BESAŞ ile Öz Gıda İş Sendikası arasında imzalanan 15. Dönem toplu sözleşmemiz, mutlu sonla neticelendi. Teşekkür ediyoruz. Aktaş'a çalışmalarında da başarılar diliyoruz. Ekmek, önemli bir besin maddesi. Halk ekmek, hijyen, sağlıklı, ucuz ekmek üretiyor" dedi.
Sürücü, son dönemde gıda maddeleri üzerine oyunlar oynandığını da ifade ederek, "Sendika olarak serbest ekonomiye, hür teşebbüse, özel sektöre evet diyoruz ama zaman zaman da devletin belirleyici olması ve piyasaya müdahale etmesi gerektiğini görüyoruz. Burada da Halk Ekmeğin piyasayı regülasyonunda önemi görülüyor. Besaş’ın daha ileriye gideceğine inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 15 Mart 2019 Cuma