​Sendikamız Kadın Komitesi Çalıştayı Tamamlandı

​Sendikamız Kadın Komitesi Çalıştayı Tamamlandı

Sendikamız Kadın Komitesi Çalıştayı Tamamlandı
Sendikamız Genel Merkez Kadın Komitesi Çalıştayı 6-10 Nisan 2018 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirildi.

Çalıştaya, Sendikamız Kadın Komitesi Başkan ve yardımcıları ile şubelerimizin Kadın Komitesi başkan ve yardımcıları olmak üzere 37 kişi katıldı.

Üç gün süren çalıştayda; Sendikamız kadın stratejisi, kadın çalışanların hakları ve mobbing ile kadınlara yönelik proje konularına değinildi. Çalıştayın ilk günü Sendikamız Kadın Komitesi Başkanı Eda Güner, kadın komitesine yönelik hazırlanması planlanan strateji belgesine ilişkin bilgilendirme yaparak, yol haritası oluşturmanın kurumsallaşma açısından çok önemli olduğunu vurguladı. Kadın komitesinin kurumsal hale gelmesi için neler yapılabileceğine ilişkin kadın komitesi üyeleri ile fikir alışverişinde bulunuldu.

İkinci gün, kadın komitesi başkan yardımcısı Aybüke Bengü Özmutaf, sendikamız tarafından yürütülen projelerle ilgili bilgi verdi. Ayrıca, sendikamız sınav ve belgelendirme merkezi MESYEB kapsamında yürütülen faaliyetlere ilişkin sunum yaptı. Şube kadın komitesi başkanlarımız şube ve işyeri bazında yürütmek istedikleri projelere ilişkin bilgi verdi.

Çalıştayın son gününde ise; Sendikamız Uzmanı Zeynep Vildan Gündoğan çalışan kadınların hakları ve MOBBİNG konularında sunum yaptı. Sunum sonunda kadın komitesi üyelerimiz işyerlerinde yaşadıkları problemleri ve çözüm yollarını anlattı.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 18 Nisan 2018 Çarşamba