Genel Başkanımız Mehmet Şahin, 1 Mayıs'ı Adana'da coşku içinde kutlayacağız

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, 1 Mayıs'ı Adana'da coşku içinde kutlayacağız

HAK-İŞ Konfederasyonu Yönetim Kurulu kararıyla 1 Mayıs hazırlıklarını yürütmek üzere bir hazırlık komitesi oluşturuldu. HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin başkanlığında Hak-İş Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız’ Konfederasyonumuza bağlı sendikaların yönetici ve uzmanlarının katılımıyla oluşturulan HAK-İŞ 1 Mayıs Hazırlık Komitesi, ikinci toplantısını 12 Nisan 2018 tarihinde HAK-İŞ Genel Merkezinde gerçekleştirdi.

Konfederasyonumuzun “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü”nü Anadolu’ya yayma politikası sebebiyle 2018 yılında düzenlenecek olan 1 Mayıs etkinlikleri Anadolu’nun güzel  kentlerinden biri olan Adana’da kutlanması kararı alındı.

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, 1 Mayıs hazırlık komitesi toplantısının açılış konuşmasında her yıl 1 Mayıs’ın başka bir şehirde kutlanması konseptinin, 1 Mayıs coşkusunu Anadolu’ya taşımak olduğunu ifade etti.

Şahin, geçen yıl Erzurum’da olduğu gibi bu yıl da Adana’da 1 Mayıs’ı geniş katılımla coşkulu, heyecanlı, sorunların tartışıldığı ve HAK-İŞ Konfederasyonu’na yakışır şekilde kutlamanın amaçladığını dile getirdi.

1 Mayıs’ın ideolojik ve tarihsel anlamda bir geçmişi olduğuna vurgu yapan Şahin, “ Bizim öncelikle 1 Mayıs’ın tarihsel ve ideolojik geçmişine bakmamız lazım, bunun bilincinde olarak çalışmalarımıza ve hazırlanacak olan etkinliğe yön vermemiz gerekmektedir. HAK-İŞ yaparsa doğru, vicdanlı ve coşkulu bir kutlama yapar” dedi.

Geçen yıllarda gerçekleştirilen 1 Mayıs kutlamalarının ayrıntılı olarak değerlendirildiği Komitede, bu yıl gerçekleştirilecek olan 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımızın görüş ve önerileri alındı. Komite’nin 1 Mayıs’a kadar düzenli olarak gerçekleştireceği toplantılarla HAK-İŞ teşkilatının 1 Mayıs kutlamalarına hazırlanması konusunda stratejilerin belirlenmesi, 1 Mayıs kutlamalarının ana teması, sloganları ve HAK-İŞ görsellerinin planlaması amaçlanıyor.
Yayımlanma Tarihi: 16 Nisan 2018 Pazartesi