Fransa'da yoksulluk rekoru

Fransa'da yoksulluk rekoru

Fransa’da 3 milyonu çocuk 8 milyondan fazla kişi yoksulluk sınırı altında yaşıyor. Yıllık raporlara göre ülkede kamu hizmetlerine erişim gittikçe zorlaşırken, vatandaşın devletle olan iletişim kanalları da zayıflıyor.

Fransa Ombudsmanı Jacques Toubon, ülkede 3 milyonu çocuk 8 milyondan fazla kişinin yoksulluk sınırı altında hayat sürdürdüğünü söyledi. Ombudsman Toubon, France Inter radyosunun canlı yayınında açıklanan yıllık raporla ilgili görüşlerini paylaşarak “Fransa’da 3 milyonu çocuk olmak üzere 8 milyondan fazla kişi yoksulluk sınırının altında yaşıyor.” değerlendirmesinde bulundu. Toubon, bu çocukların eğitim haklarının yerine getirilemediğini belirtti.

HİZMETTE KESİNTİ
Ülkede kamu hizmetlerine erişimin gittikçe zorlaştığının altını çizen Toubon, devletin hizmet ve vatandaşla iletişim kanallarının zayıfladığını, bu durumdan iki tarafın da olumsuz etkilendiğini kaydetti.Toubon, 2015’te ilan edilen ve sonbaharda kaldırılan OHAL uygulaması hakkında da bir belirsizlik dönemine girildiğini dile getirdi.Ülkedeki sığınma yasasına da değinen Toubon, Fransa’ya gelen 15 bine yakın sahipsiz çocuğun yabancı olarak görülmemesi gerektiğini belirtti.
Memurlar greve çıkıyor

Fransa’da geçen ay başlayan grev furyasına katılan kamu çalışanları, 22 Mayıs’ta iş bırakma kararı aldı.7 sendikayı bünyesinde bulunduran Fransa Genel Kamu Sendikaları Konfederasyonunun temsilcisi Nathalie Makarski, hükümetin reform tasarısını protesto ve memurların alım gücünü savunmak için 22 Mayıs’ta grev ve gösteri kararı aldıklarını bildirdi. Hükümet, 2022 Kamu Planı adı verilen reform faaliyetleri çerçevesinde 120 bin memur kadrosunda kesintiye gitmeye hazırlanıyor.

Kaynak: YeniŞafak
Yayımlanma Tarihi: 12 Nisan 2018 Perşembe