​Genel Başkanımız Mehmet Şahin: "Çanakkale zaferi hüzünlü bir zaferdir"

​Genel Başkanımız Mehmet Şahin:

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Sendikamız Genel Başkanı Mehmet Şahin, Çanakkale Deniz Zaferinin sadece Türkiye değil, dünya tarihine de yön veren bir çok kahramanlıkların yaşandığı şanlı bir zafer olduğuna dikkati çekerek, "İnsanlık onuru için verilmiş bu savaşta Tıbbiyeliler, Mülkiyeliler ve Liseliler olmak üzere o dönemin birçok aydını ve genç insan gücü, gönüllü olarak cepheye gitmiş ve birçoğu da şehit olmuştur" dedi.

Genel Başkanımız Mehmet Şahin Çanakkale Deniz Zaferinin 103. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

Türk Milletinin Çanakkale'de kazandığı bu zafer dünyaya akıllardan silinmeyecek şekilde kazınmıştır. Çağlara hükmeden, nesilden nesillere aktarılacak bir umudun, imanın, hürriyetin mücadelesi olan Çanakkale zaferi, sadece cephe hattındakilerin değil, cephe gerisinde kalanların da savaştığı bir kahramanlık destanıdır. Şehitlerimizin bu vatansever tutumları sayesinde bugün bu eşsiz topraklarda bağımsız bir şekilde hayatımızı sürdürmekte ve şehitlerimizi daima minnet ve şükranla anmaktayız.

Çanakkale zaferi hüzünlü bir zafer olarak geçer. Bunun  sebebi de Osmanlı Devleti`nin nüfusa oranla sayıca zaten çok az olan iyi yetişmiş, eğitimli ve meslek sahibi insan gücünü bu savaşta yitirmesidir. Bu savaşta Tıbbiyeliler, Mülkiyeliler ve Liseliler olmak üzere o dönemin birçok aydını ve genç insan gücü, gönüllü olarak cepheye gitmiş ve birçoğu da şehit olmuştur. Böylece o günün koşullarında ülkenin beyin takımını oluşturan küçümsenemeyecek bir sayıya ulaşan bu kayıpların olumsuz etkileri uzun yıllar fazlasıyla hissedilmiştir.

Ne mutlu ki bugün, Çanakkale’yi geçilmez yapan o ruh, o vatan sevgisini 15 Temmuz gecesi, Fırat Kalkanı ve Afrin harekatlarında tüm milletimizin seferber olmasıyla bir kez daha gördük. Çanakkale Deniz Zaferinin 103. yıldönümünde, uğruna büyük  bedeller ödediğimiz vatan toprakları için canlarını feda eden başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 17 Mart 2018 Cumartesi