28 Şubat darbesi Türkiye tarihinin kara bir lekesidir

28 Şubat darbesi Türkiye tarihinin kara bir lekesidir

Hak İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Genel Başkanı Mehmet Şahin, Demokrasi tarihimizin kara lekelerinden birisi olan 28 Şubat 1997 “postmodern” darbesinin 21. Yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türkiye'nin tarihinin darbeler tarihi olduğunu belirterek, “Her 10 yılda bir darbe yaşanmış, her darbe ile halka büyük acılar yaşatılmıştır. 28 Şubat darbesi Türkiye tarihinin kara bir lekesidir” dedi.

Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, yaptığı yazılı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

“Türkiye’de 21 yıl önce bugün yapılan postmodern darbenin yıldönümü. İnanç özgürlüğü ve ifade hürriyeti gibi temel insan hakları ayaklar altına alındığı, binlerce kişinin mağdur olduğu 28 Şubat, 1960, 1980 askeri ihtilalleri gibi tarihe kara leke olarak düştü. Millet iradesinin önü, her 10 yılda darbe ve muhtıralarla kesildi, daha özgür ve daha demokratik bir ülke olma yolundaki ilerleyişi hep sekteye uğratıldı. Bütün karanlık darbe dönemlerinde olduğu gibi 28 Şubat darbesinde de yüz binlerce mütedeyyin insan büyük zulümlere yasa dışı muamelelere, acı ve gözyaşlarına mahkum edildi. Kamu düzenini sağlama adına hukukun ayaklar altına alındığı bu günlerde insan onuru hiçe sayıldı.

Öz Gıda İş Sendikası kurulduğu günden bugüne kadar bütün darbelere, antidemokratik müdahalelere, hukuk dışı davranışlara karşı çıkmış, her zaman demokrasiden yana taraf olmuştur. Darbe sevicilerin son hamlesi 15 Temmuz 2016 gecesi yapılmak istenen hain darbe girişiminde, Konfederasyonumuz Hak-İş ve Öz Gıda İş olarak milli iradenin yanın yer almış, darbe girişiminin anlaşılmasıyla birlikte bütün teşkilatımızla sokaklara çıkarak demokrasi ve hukukun üstünlüğünü canımız pahasına şehitler, gaziler vererek milletimiz ile birlikte müdafaa etmiştir.

Türkiye, dünyanın lider ülkesi olma yolundaki yolculuğunu, ekonomik gelişimini, muasır medeniyetler seviyesini aşma hedefine doğru hızla ilerliyor. Türk milleti, darbelerle giydirilmek istenen deli gömleğini, 15 Temmuz gecesi bir daha asla giymeyeceği gösterdi. Demokrasisine ve geleceğine sahip çıkan, her türlü karanlık darbe girişimine `Dur` diyen bu millet, yıllardır özlemini duyduğumuz demokratik bir anayasayla darbeler döneminin tamamen kapatılmasını bekliyor.

Bizlere düşen görev de milletimizin canı pahasına koruduğu demokrasi, hukuk ve insan haklarını daha iyi bir seviyeye getirmek, daha özgürlükçü ve müreffeh bir Türkiye için çalışmaktır. Öz Gıda İş Sendikası olarak milletimizle birlikte yürümeye devam edeceğimizi bir kez daha belirtirken, tüm darbeleri lanetliyor, Türkiye’nin kara bir lekesi olan 28 Şubat darbesini gerçekleştirenlerin de daha fazla gecikmeden mutlaka yargıya hesap vermelerini buradan bir kez daha talep ediyoruz.

Basın Bürosu
 
Yayımlanma Tarihi: 28 Şubat 2018 Çarşamba