Şahin, Senegal’de CSA Hizmet Binası Açılışına Katıldı

Şahin, Senegal’de CSA Hizmet Binası Açılışına Katıldı

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, Senegal’de Bağımsız Sendikaları Konfederasyonu-CSA yeni hizmet binası açılış törenine katıldı.

Açılışa, Genel Başkanımız Mehmet Şahin’in yanı sıra Türkiye'nin yeni Dakar Büyükelçisi Nihat Civaner, TİKA Koordinatörü Murat Onan ve Memur Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul katıldı.

CSA Konfederasyon Genel Merkez binasında Genel Sekreter Elimane DIOUF ile bir görüşme gerçekleştiren Genel Başkanımız Mehmet Şahin, ikili ilişkilerin güçlendirilmesi, geliştirilmesi ve ortak eğitim programlarının yapılması konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Birçok yeni projede birlikte çalışacağız
Açılışta konuşan Şahin, Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz bu hizmet binasının Senegal Bağımsız Sendikalar Konfederasyonuna (CSA), Senegal’e ve bütün emekçilere hayırlı olmasını diliyorum. İnanıyorum ki CSA ile birlikte birçok yeni projede birlikte çalışacağız ve bu ilişkilerimizi daha güçlendirmek için birlikte yol alacağız. Büyük başarı hikayelerinin yazılacağı bu güzel binanın yapımında katkısı olan başta Hak-İş olmak üzere bütün kurumlara teşekkür ediyorum” dedi.

Senegal’de bir ilktir
Merkez hizmet binasının finansmanında sendikal paydaşlığın çok önemli rolü olduğunu söyleyen CSA Genel Sekreteri Diouf, “Türk kardeşlerimizin desteği sayesinde sendikal bağımsızlığımızın en önemli sembolü olan genel merkezimize kavuştuk. Bu Senegal’de bir ilktir. HAK-İŞ, Memur-Sen ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığına (TİKA) çok teşekkür ediyorum” dedi.

Şahin ayrıca, Dakar Büyükelçimiz Nihat Civaner ve Tika Koordinatörü Murat Oran’la bir araya geldi. Görüşmede Hak-İş, Memur Sen ve TİKA’nın Senegal’de üstlendiği rolün önemine vurgu yapıldı.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 21 Şubat 2018 Çarşamba