​Arslan: “Ülkemizin güzide kurumlarını yıpratmayalım”

​Arslan: “Ülkemizin güzide kurumlarını yıpratmayalım”

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, son günlerde ÇAYKUR’un asılsız haberlerle yıpratılmak istendiğini belirterek, “Büyüyen, gelişen binlerce çalışanı bulunan ÇAYKUR gibi kurumlarımızın asılsız haberlerle yıpratılması doğru değildir” dedi.
 
HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti.
 
“Devletimiz, terör örgütleri ve uluslararası işbirlikçilerine karşı hem sınırlarımız içinde hem de sınır ötesinde yoğun ve başarılı bir mücadele yürütmektedir. 
 
Terörle başarılı bir şekilde mücadele yürütülürken, Çaykur gibi ülkemizin gözbebeği Dünya Markaları da yıpratılmak istenmektedir.
 
HAK-İŞ camiası olarak, Genel Müdür Sayın İmdat Sütlüoğlu şahsında başlatılan asılsız iddiaları, Halk Bank operasyonu ile ülkemiz markalarına başlatılan operasyonların bir devamı olarak görüyoruz.
 
Çaykur, yapımı devam eden 2 fabrika ile birlikte 47 Yaş Çay İşleme Fabrikası, Dünyanın en modern Çay Paketleme Fabrikası, 2 Pazarlama ve Üretim Bölge Müdürlüğü, 7 Pazarlama Bölge Müdürlüğü, Ana tamir Fabrikası, Atatürk Çay ve Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, 16.500 çalışanı ve 6.600 ton/gün yaş çay işleme kapasitesi ile Türkiye çay sektörünün en büyük ve lider kuruluşudur.
 
Bölgede üretilen yaş çay ürününün yıllara göre değişmekle birlikte yaklaşık yüzde 55-60´ı Çaykur tarafından satın alınmaktadır. Çaykur´un yurt içi kuru çay piyasasındaki pazar payı ise yaklaşık yüzde 60-65’dir.
 
Bunun yanısıra çay üreticilerinin tüm alacakları zamanında ödenmektedir. Çalışan işçilerin maaş ödemeleri zamanında yapılmaktadır.
 
Dolayısıyla, Çaykur sadece Doğu Karadeniz bölgesinin değil, Tüm ülkenin gururu olan bir markamızdır.
 
Çaykur Genel Müdürü Sayın İmdat Sütlüoğlu ise; birlikte çalışma imkanı bulduğumuz, vizyon ve misyon sahibi, Çaykur’un büyüyüp güçlenmesi, çay emekçilerinin emeğinin karşılığını alması için önemli çalışmalara imza atan, bunun yanı sıra önemli sosyal sorumluluk projelerinde de sponsorlukları ile rol alan önemli bir yöneticidir. Kamuoyunda çıkan asılsız haberler de yakından tanıdığımız Sayın Sütlüoğlu’nun karakterine taban tabana zıt olan mesnetsiz söylentilerdir.
 
Nitekim iddialara konu olan Yeşilçay Bayan Futbol Takımı Başkanı İdris Ocak, yaptığı açıklamada, Sütlüoğlu'nun böyle bir ifade kullanmadığını belirtmiştir.
 
Ayrıca, Çaykur’da örgütlü olan Öz Gıda İş Sendikamızın çalışmalarından da yakinen biliyoruz ki, işletmede bayanlara her zaman pozitif ayrımcılık yapılmakta, bayan üyelerimiz, Çaykur’un her faaliyetinde en önde olmaktadırlar.
 
Hal böyle iken asılsız haberlerle Sayın Genel Müdürün şahsında ÇAYKUR’un kurumsal kimliğine zarar verilmeye çalışıldığı açıkça görülmektedir.
 
Büyük HAK-İŞ ailesi olarak, üreticiden, çalışanına, her kademede sorunları dinleyen ve çözümler getiren, kuruluşumuzu çağın gereği üretim ve pazarlama imkânlarına kavuşturmak için her türlü gayret ve özveriyi sonuna kadar kullanan, Çaykur’u bir dünya markası yapma yolunda özveriyle çalışan Sayın Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu’nu ve onun şahsında Çaykur’u yıpratmaya yönelik açıklama ve faaliyetleri kınıyoruz.
 
Türkiye, devleti-milleti ve güçlü ekonomisi ile terörle sonuna kadar mücadele edecektir. HAK-İŞ olarak, binlerce üyemizle birlikte terörle mücadelede devletimizin yanında olduğumuz gibi yerli ve milli kurumlarımızın da yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz.”
Yayımlanma Tarihi: 13 Şubat 2018 Salı