Sütlüoğlu: mevsimlik işçiler en az 180 gün çalışacak!..

Sütlüoğlu: mevsimlik işçiler en az 180 gün çalışacak!..

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu Mevsimlik Çaykur işçileri 6 aydan az olmamak üzere, ihtiyaç olan yerlerde çalıştırılacaktır.

Rize Basınına vermiş olduğu kahvaltıda Mevsimlik İşçiler adına önemli açıklamalarda bulunan Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, daha önce 120 ile 150 gün arasında çalışan mevsimlik işçiler en az 180 gün çalışma olanağına sahip olacak” dedi.

Sütlüoğlu, Mevsimlik işçilerimizin en az altı ay çalıştırılmaları yönünde bir talep var. Bizde inşallah bu talebi yerine getirmek için Öz Gıda İş Sendikası ile çalışmalarımızı ve görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Ama bu fazla çalışma çay sezonu belirtilen süre kadar devam etmediği için çay fabrikalarında gerçekleşmeyebilir” diye konuştu.

Fazla çalıştırılacak yerlerin tarla ayağında gerçekleşeceğini ifade eden Sütlüoğlu, Ben tarlada çalışmam diyen zaten çalışamayacak. Kimse çalışmadan para ödemesi yapmaz. Kim çalışırsa, kim ihtiyaç olan yerde gerekli çalışmayı yaparsa bu parayı alabilecek. Sendika ile mevsimlik işçilerimizin tamamına uygulanacak birçok konuda görüşmemiz ve mutabakatımız oldu. İnşallah bu mutabakatı bir protokole de bağlayacağız” dedi.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 5 Şubat 2018 Pazartesi