Öz Gıda İş Başkanlar Kurulu, Saraybosna'da Toplandı

Öz Gıda İş Başkanlar Kurulu, Saraybosna'da Toplandı

Sendikamız bu yılın ilk Başkanlar Kurulu toplantısını Bosna Hersek'in Başkenti Saraybosna'da yaptı.

Toplantının açılışında konuşan Genel Başkanımız Mehmet Şahin, "Bir Osmanlı bakiyesi olan Bosna Hersek ve Balkanlar'da" bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Şahin, Bosna Hersek'te 1992-95 yılları arasında "kanlı bir savaş" yaşanmıştır. Bu savaş sırasında binlerce insanın katledilmiş, yüzbinlerce insanda evini, yurdunu terk etmek zorunda bırakılmıştır. Bosnalılar Slav ırkından ve Hıristiyan olmalarına rağmen topyekun İslam'ı seçen bir millettir. Bu nedenle Bosnalılar aşırı Hıristiyanlar tarafından hep kin ve nefretle anılmışlardır. Bosna'da yaşanan soykırım işte bu Avrupa'daki kin ve nefretin tezahürüdür.

İnsanlık tarihinin en acımasız ve büyük soykırımlarından birine maruz kalan, her şeye rağmen var olma çabası veren Bosna'lı bütün kardeşlerimizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Bağımsızlık mücadelesinde hayatını kaybeden tüm kardeşlerimize Allah`tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

Dünya var oldukça, iki milletin ve devletin dostluğunun da baki olacağı kuşkusuzdur. Bosna bizlere emanet bir Osmanlı Bakiyesidir diyen Şahin, "Ecdat yadigarı Bosnalı Müslümanlara sahip çıkmalıyız, gerek Bosnalı kardeş sendikalar, gerekse Bosna halkı ile daha yakın ilişki kurmamız gerekir. Bu nedenle Başkanlar Kurulu toplantımızın mekanını Saraybosna olarak seçtik." dedi.

Öz Gıda İş Sendikası Başkanlar Kurulu Toplantısına Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Genel Sekreterimiz ve tüm Şube Başkanlarımız katıldı. Gerçekleştirilen toplantıda, örgütlenme çalışmalarımız, yaz dönemi eğitim programları başta olmak üzere, iş kolundaki sorunlar, çalışma hayatını yakından ilgilendiren düzenlemeler, anayasa değişikliği ve Erzurum'da yapılacak olan 1 Mayıs hazırlıkları masaya yatırıldı.

Bu arada, 4 gün süren Bosna Hersek programında, ata yadigarı Saraybosna, Mostar ve birçok tarihi mekan ziyaret edildi.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 1 Haziran 2017 Perşembe