2018 yılı büyük ÖZ GIDA İŞ ailesine hayırlar getirsin

2018 yılı büyük ÖZ GIDA İŞ ailesine hayırlar getirsin

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, 2018 yılında "Terör ve savaşlarla akan kanın durduğu, dünyada ve Türkiye'de barışın hakim olduğu yeni bir yıl temennisinde bulundu.

Şahin, yeni yıl dolayısıyla yayımladığı mesajda şunları kaydetti:

24 Aralık 2017 tarihinde yayınlanan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle çalışma hayatı ile ilgili çok önemli ve anlamlı bir düzenleme yapılmıştır. Çalışma hayatının en büyük sorunlarından birini ortadan kaldıran KHK’nın hayata geçirilmesiyle kamuda 400 bin, yerel yönetimlerde 450 bin olmak üzere 900 bin işçi kamu işçisi olmaya hak kazanmıştır.

Mücadelemiz kararlılıkla sürecektir
HAK-İŞ ailesi olarak sendikal, mücadelede kararlı ve uzun soluklu çalışmaya büyük önem vermekteyiz. Çalışmalarımız,  Kit'lerdeki taşeron işçiler dahil istisnasız tüm taşeron işçiler, geçici ve mevsimlik işçiler için yapılmıştır. Ancak hükümetimiz gelinen noktada bazı konularda kapsamı genişletti ama KİT’ler ve mevsimlik işçiler konusunda beklenmedik bir kısıtlamaya gitti. Hak-İş ve Öz Gıda İş olarak 900 bin taşeron emekçisi kardeşlerimiz ve aileleri adına sevinç duyarken, aynı kararname ile kapsam dışı kalan 50.000’e yakın KİT emekçisinin ve mevsimlik işçilerin sorunlarını çözüme kavuşturmak için mücadelemiz kararlılıkla sürecektir.

2018 yılı için açıklanan Asgari Ücret hayal kırıklığı yaratmıştır
6 milyon civarında çalışanın merakla beklediği 2018 yılı için net 1.603 lira olarak belirlenen asgari ücret hayal kırıklığı yaratmıştır.  Yapılan görüşmelerde ne yazık ki yine asgari ücretli çalışanı memnun edecek bir sonuç çıkmamıştır. Çalışanlar yine açlık sınırı altında yaşamaya mahkum edilmiştir. Asgari ücret üzerindeki vergi yükünün biran önce hafifletilmesini ve insan onuruna yaraşır bir seviyede, işçinin ailesiyle birlikte geçinebileceği miktarda olması sağlanmalı ve biran önce  işçi kesiminin taleplerini etkin bir şekilde ortaya koyabilmesi için Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yapısı tüm işçi konfederayonlarını içeren bir yapıya kavuşturulması gerekmektedir.

Müslümanlar kendi aralarında birlik ve dayanışmayı tesis etmeli
Yeni yılda daha demokratik ve güçlü bir Türkiye istiyoruz. Çalışanların haklarının korunduğu, iş kazalarının ortadan kalktığı, karşılıklı diyalog ortamının güçlendirildiği bir ülke hepimizin hakkıdır. Ayrıca, Myanmar'da, bölgemizde ve özellikle Suriye’de sürmekte olan katliamların, acı ve gözyaşının bir an önce dindirilmesi, Filistin ve Kudüs üzerinde oynanan oyunların boşa çıkarılması ve Müslümanların kendi aralarında birlik ve dayanışmayı tesis ederek; topyekûn İslâm dünyasının içinden geçmekte olduğu zorlu süreçten, bir an evvel kurtulması öncelikli dileğimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle çalışanlarımızın sorunlarının çözümünde yeni mücadelelere hazırlanılması için heyecan ve azimle çalışmalarımızı sürdüreceğimizi belirtir, 2018 yılının başta üyelerimiz olmak üzere, ülkemize, milletimize, insanlığa ve büyük ÖZ GIDA İŞ ailesine hayırlar getirmesini dilerim.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 30 Aralık 2017 Cumartesi