İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u Aramızdan ayrılışının 81'inci yıl dönümünde rahmet ve hürmetle anıyorum.

İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u Aramızdan ayrılışının 81'inci yıl dönümünde rahmet ve hürmetle anıyorum.

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Sendikamız Genel Başkanı Mehmet Şahin, Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 81'inci yılı nedeniyle mesaj yayımladı.

Genel Başkanımız Mehmet Şahin mesajında, "Mücadeleci kişiliği, derin ilmi ve örnek ahlakıyla gönülleri fetheden vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kurtuluş savaşı sürecinde yazdığı yazılar ve yaptığı konuşmalar ile mücadeleye önemli katkılarda bulunduğunu ve yazdığı İstiklal Marşı ile de milletimizin kahramanlıklarını şiirleştirerek milletimize armağan ettiğini” belirtti.

Ersoy’un Milletini ve dinini seven, insanlara karşı merhametli bir mizaca sahip olduğuna dikkat çeken Şahin, şunları kaydetti:

“Mehmet Akif, vatanın büyük bir felakete uğradığı bir zamanda bu acıyı derinden hissederek yaşamış ve üzerine düşen vazifeyi yapmak için her şeyini feda etmeyi göze almış, hayatı boyunca maddi sıkıntılar çekmiştir. Buna rağmen yazdığı istiklal marşına karşılık ödül olarak verilen 500 lirayı bile almayarak hilal-i ahmer bünyesinde olan kadın ve çocuklara iş öğreten ve cepheye elbise diken dar'ül mesai vakfına bağışlamıştır.

Ülkemizin bağımsızlık mücadelesinde sembol isimlerden biri ve yazdığı İstiklal Marşı ile milletin gönlünde önemli bir yer etmiş olan İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u aramızdan ayrılışının 81'inci yıl dönümü vesilesiyle bir kez daha rahmet ve hürmetle anıyorum.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 27 Aralık 2017 Çarşamba