Erdoğan Afrika sitesine konuştu: Mültecilerin 'köle' olarak alınması...

Erdoğan Afrika sitesine konuştu: Mültecilerin 'köle' olarak alınması...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24-27 Aralık'ta Sudan, Çad ve Tunus'a yapacağı resmi ziyaret öncesi AllAfrica internet sitesine röportaj verdi. Mültecilerin, Afrika'daki köle pazarlarında satılmasına değinen Erdoğan, "Mültecilerin hiçbirisinin bir köle olarak alınıp satılmasına asla müsaade edemeyiz, çünkü İslam'da bu asla tasvip edilemez" ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24-27 Aralık'ta Sudan, Çad ve Tunus'a yapacağı resmi ziyaret öncesi AllAfrica internet sitesine mülakat verdi.

Erdoğan kölelik meselesine ilişkin, söz konusu sığınmacıların hiçbirisinin bir köle olarak alınıp satılmasına asla müsaade etmediklerini çünkü İslam'da bunun asla tasvip edilmediğini dile getirdi.NAT00:56

Modern dünyanın Orta Çağ zulmü: Köle pazarları
İnsan hakları aktivisti Zehra Came, Libya'da Akdeniz'den Avrupa'ya geçmeyi başaramamış Afrikalı göçmenlerin bulunduğu yerlerin köle pazarına dönüştüğünü, Libya'ya gelen 4 bin mültecinin kaçırıldığı iddia ediyor. Came, "DEAŞ bu göçmenleri satın alarak saflarına katıyor ve Müslümanlara karşı saldırı için eğitiyor. Bunu kabul etmezlerse öldürüyorlar ve organlarını satıyorlar." diyor.

Türkiye'nin 2005'i "Afrika Yılı" ilan ettiğini hatırlatan Erdoğan, "O zamanlar Afrika’da bizim 12 büyükelçiliğimiz vardı ve dedik ki, biz Afrika’nın tamamında büyükelçiliklerimizi de açacağız ve şu anda bizim 39 büyükelçiliğimiz var. Fakat temennimiz o ki, Afrika’nın tamamında her ülkede büyükelçiliğimiz olsun, ama bunu da başaracağız, çünkü kararlıyız. 2008 yılında da Türkiye-Afrika iş birliği zirvesini gerçekleştirdik çünkü bu ilişkileri artırmaya devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Afrika ziyaretinin ilk ayağı Sudan'da 2 gün kalmayı planladığını söyleyen Erdoğan, daha sonra Çad ve a Tunus’a geçerek, ikili görüşmeler ve kendisine eşlik edecek iş adamları heyetiyle de karşılıklı iş adamları zirvesi gerçekleştireceklerini anlattı.

Kaynak: YeniŞafak
 
Yayımlanma Tarihi: 24 Aralık 2017 Pazar