Sürücü, Orkide çalışanları ile bir araya geldi

Sürücü, Orkide çalışanları ile bir araya geldi

Genel Başkan Yardımcımız Emin Sürücü, örgütlenme çalışması yürüttüğümüz Orkide Yağ fabrikasının çalışanları ile bir araya geldi.

Sendikamız, örgütlü olduğumuz işyerleri ve faaliyetlerimiz hakkında çalışanlara bilgi veren Sürücü, "Öz Gıda İş sendikası örgütlenme çalışması yaptığı işletmeleri, ülkemizin milli serveti, göz bebeğimiz gibi korumak zorunda olduğumuz ve duyarlılıkla sahip çıkmamız gereken işyerleri olarak bakar. Bizim bakış açımıza göre nerede karşılıklı diyalog, diyalogun olduğu yerde sorumluluk, sorumluluğun olduğu yerde güven, güvenin olduğu yerde barış, barışın olduğu yerde motivasyon, motivasyonun olduğu yerde üretim, üretimin olduğu yerde paylaşım, paylaşımın olduğu yerde ise mutluluk vardır. dedi.

Sürücü, "Sendikalı olmak işçiler için bir koruma kalkanına sahip olmak demektir. İşçiler ne kadar sıkı bir birlik kurmuşlarsa, bu kalkanın zırhı o kadar sağlam demektir. Sendikalı olarak işyerinde çeşitli konularda söz sahibi olmak istiyorsak bir an önce sizleri ÖZ GIDA-İŞ ÇATISI ALTINDA BİRLEŞMEYE DAVET EDİYORUZ" diye konuştu.

Çalışanların sendikaya üye olursak işverenin baskısı ve işten çıkartılma gibi bir sorunla karşı karşıya kalır mıyız? sorularına karşılık Sürücü;

"Anayasamızın 51. maddesi bütün işçilere; ekonomik, sosyal hak ve çıkarlarını korumak, geliştirmek amacıyla, kimseden izin almaksızın, sendikalara üye olma hak ve özgürlünü tanımaktadır. Anayasamıza göre hiç kimse, sendika üyeliğinden ayrılmaya zorlanamaz.

6356 sayılı sendikalar ve toplu iş sözleşmesi kanunun 25. maddesine göre ise; işçiler sendikaya üye olmaları veya olmamaları, iş saatleri dışında veya işverenin izni ile iş saatleri içinde işçi kuruluşlarının faaliyetlerine katılmaları veya sendikal faaliyette bulunmalarından dolayı işten çıkarılamaz veya farklı işleme tabi tutulamaz. 4857 sayılı iş kanunun 18. maddesi, işverenlerin, işten keyfi nedenlerle işçi çıkarmalarını yasaklamıştır. Yürürlükteki iş güvencesi yasasına göre işveren işçiyi tekrar işe başlatmak ya da işçiye tazminat ödemek zorundadır.

"SENDİKAL HAK ENGELLENEMEZ, KİM Kİ SENDİKAYA ÜYE OLANA BASKI KURAR, ENGEL OLUR, CEBİR VE ŞİDDET KULLANMAYA KALKIŞIRSA TÜRK CEZA KANUNUN 188. MADDESİNE GÖRE 6 AYDAN 2 YILA KADAR HAPİS CEZASI İLE CEZALANDIRILIR" diyerek işçileri bilgilendirdi.

Toplantı sonrası Orkide çalışanlarından Serkan Yaman da arkadaşlarına hitaben sitem dolu bir mesaj gönderdi.

Arkadaşlar bakın artık öz eleştiri zamanı.. Bu gün bir toplantı yapıldı. Bütün uğraşlara rağmen bizden bir çok arkadaş vardı toplantıda. Emin bey konuşurken, dersini çalışmış bazı kişilerden tahrik edici sorular geldi ve Emin beyde çok güzel cevaplarını verdi.

Orada Genel Başkan yardımcımız var, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa bey var.. fakat bizden hiçbir arkadaş ağzını açmadı. Sadece bir kişi sordu ve konuştu.. Şimdi orada durup da susan arkadaşlara soruyorum. Siz ne zaman ses çıkaracaksınız. Gerek telefonla gerek gruptan mesaj yoluyla devamlı şikayetlerden bahsediyorsunuz yapılan baskıları anlatıyorsunuz.Peki neden bugün sustunuz. Üye olmayıp korkanları anlarımda sizler neden korkuyorsunuz. Bu iş beraber mücadeleyle olur. Birlikte hareketle olur.

Gruptan dua yollayıp altına amin yazarak mücadele kazanılmaz.Tabi ki de önce Allah gelir.. Ama kul çabalamayınca da Allah yardım etmez. Bu saatten sonra herkes sesini yükseltecek ve birbirine sahip çıkacak. Yok öyle biri konuşup arkasına saklanmak. Sendikayı istiyorsanız ki, istiyorsunuz ki üye oldunuz o zaman sendika için savaşacaksınız. Unutmayın sendikanın bize değil bizim sendikaya ihtiyacımız var. Oraya sendika geldiğinde bu şekilde davranırsanız değişen hiç bir şey olmaz.

Sizler dimdik duracaksınız sendikanın arkasında sendika da sizin için savaşsın.. Kimileri diyor ki Kadir de oradaydı.. Eee orda olsun ne olacak. Ahmet abi konuşunca dövdüler mi? yeter artık herkes elini taşın altına koyacak. Bir şeylerden şikayet ederek değil o şeyler uğruna savaşırsak zafere ulaşabiliriz.

KURTULUŞ YOK YEK BAŞINA, YA HEPBERABER YA HİÇBİRİMİZ...

Lütfen artık birlik olun.. Bizim içeri girmemizi bekleyen arkadaşlara da lazım. Bizlerin elinde sihirli değnek yok.. Sizler omuz vereceksiniz ki güçlü olalım.. Bundan sonra fabrikada yapılan bir baskı gördüğümüzde bizzat ben Sn. Mustafa Gedikoğluna ben ileticem. Kendisi telefon numarasını verdi ve her şeyden haberdar olmak istiyor.. O yüzden artık KORKMAYIN...

Toplantıya giremeyen arkadaşlarda bu durumdan derslerini çıkarsınlar ve bir daha böyle bir durumda kimseyi yalnız bırakmayın. Bizler gelince bu bahsettikleri mi çok daha iyi görüp anlayacaksınız. Son bir uyarı herkes kurallara uysun telefon ve kulaklık olayına dikkat edin. Herkese hayırlı geceler.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 1 Haziran 2017 Perşembe