Teşkilatımıza Yönelik 2025 Yılı Eğitim Programı Haymana’da Gerçekleştirildi
İnsana yapılan yatırımı en hayırlı yatırım olarak gören sendikamız, teşkilatımızın çalışma yöntemlerine yeni bakış açıları kazandırmak, iletişim, motivasyon ve liderlik alanlarında yetkinliklerini geliştirmek amacıyla teşkilatımızın şube yöneticilerine yönelik 2025 Yılı Eğitim Programı’nı 17–18–19 Aralık 2025 tarihlerinde Ankara’nın Haymana ilçesinde gerçekleştirdi.
Eğitmen Resul Şafak Keklik tarafından verilen ve üç gün süren eğitim semineri, “Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı” başlığı altında; bireysel farkındalık, yönetsel beceriler, etkili iletişim ve liderlik ekseninde kapsamlı içeriklerle ele alındı.
Geniş Katılımlı ve Nitelikli Eğitim Programı
Eğitim seminerine; Genel Başkanımız Ramazan Gülpolat, Genel Başkan Yardımcılarımız Tevfik Ali Hançeroğlu, Duran Çiçek, Sultan Murat Karadağ ve Emrah Akın, İstişare Kurulu Başkanımız Mehmet Şahin, Genel Sekreterimiz Tufan Acar, Genel Sekreter Yardımcımız Gülnihal Şahin ile teşkilatımızın şube başkanları ve şube başkan yardımcılarından oluşan toplam 55 yönetici katıldı.
Genel Başkanımız Ramazan Gülpolat:
“Eğitim, Güçlü Sendikal Yapının Temelidir”
Seminerde konuşma yapan Genel Başkanımız Ramazan Gülpolat, sendikal mücadelede eğitimin stratejik bir öneme sahip olduğuna dikkat çekerek şu değerlendirmelerde bulundu:
“Sendikal hareketin sürdürülebilirliği, yalnızca sayısal büyüklükle değil; bilgiyle, vizyonla ve nitelikli kadrolarla mümkündür. Yöneticilerimizin kendilerini sürekli geliştirmesi, değişen çalışma hayatına uyum sağlaması ve temsil ettikleri emekçi kitlelerle daha güçlü bağlar kurması büyük önem taşımaktadır. Bu anlayışla düzenlediğimiz eğitim programlarımızı bir gelenek haline getirerek teşkilatımızın kurumsal kapasitesini her geçen gün daha ileri taşımayı hedefliyoruz.”
Genel Başkanımız ayrıca, üyelerimizin ve ailelerinin de faydalanabileceği, Türkiye’nin her yerinden kolaylıkla ulaşılabilecek yeni bir tesisin sendikamıza kazandırılması yönünde çalışmaların sürdüğünü belirterek teşkilatımıza müjdeli bir haber verdi.
Hançeroğlu: “Diyalog Güçlendikçe Sendikal Güven Artar”
Genel Başkan Yardımcımız Tevfik Ali Hançeroğlu da yaptığı değerlendirmede; birlik, beraberlik ve güçlü iletişimin sendikal mücadelenin vazgeçilmez unsurları olduğuna vurgu yaptı. İşçiye dokunabilmenin, sahada birebir iletişim kurmanın önemine değinen Hançeroğlu, işçilerimizle kurulan sağlıklı diyalog arttıkça sendikaya yönelik önyargıların da ortadan kalktığını ifade ederek, eğitim programının teşkilatımıza hayırlı olmasını temenni etti.
Genel Başkan Yardımcılarımız Duran Çiçek, Sultan Murat Karadağ, Emrah Akın ile Genel Sekreterimiz Tufan Acar da yaptıkları selamlama konuşmalarında, bu tür eğitimlerin teşkilatın ortak dili ve vizyonu açısından büyük önem taşıdığını belirterek programın tüm teşkilatımıza başarılar getirmesini diledi.
Eğitimin son gününde İstişare Kurulu Başkanımız Mehmet Şahin de programa katılarak teşkilatımızla bir araya geldi. Konuşmasında birlik ve beraberliğimizin önemine yapan Şahin, “Sizler bu sendikanın geleceğisiniz; sorumluluk bilinciyle, kararlılıkla ve dayanışma ruhuyla hareket ettiğiniz sürece yarınlarımız daha sağlam olacaktır’ dedi.”
“Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı” Kapsamında Önemli Başlıklar Ele Alındı
Üç gün süren eğitim boyunca aşağıdaki başlıklar detaylı şekilde işlendi:
- Proaktif Olmak ve Etki Alanına Odaklanmak
(Etki–tepki alanı, reaktif ve proaktif yaklaşımlar) - Sonunu Düşünerek İşe Başlamak
(İlkeler merkezli yaşam, kendini keşfetme) - Önemli İşlere Öncelik Vermek
(Zaman yönetimi, haftalık planlama) - Kazan–Kazan İlişkileri Geliştirmek
(Rekabet ve iş birliği dengesi, karşılıklı fayda) - Anlamak İçin Dinlemek, Anlaşılmak İçin Anlatmak
(Empatik iletişim, etkin dinleme çalışmaları) - Sinerji Yaratmak ve Sürekli Gelişim
(Farklılıklara değer verme, kişisel gelişim alanları)
Eğitmen Resul Şafak Keklik’in interaktif anlatımı sayesinde katılımcılar sürece aktif olarak dahil olurken, deneyim paylaşımı ve uygulamalı çalışmalarla eğitim daha verimli hale getirildi.
Sendikal Gücümüzü Artırmaya Devam Edeceğiz
Seminerin sonunda katılımcılar, edindikleri kazanımları paylaşarak sendikal mücadelenin bilgi, bilinç ve dayanışma temelinde daha güçlü bir zeminde ilerlediğini ifade etti. Eğitim programı, Genel Merkez yöneticilerimiz ve teşkilatımızın şube yöneticilerine katılım sertifikalarının takdim edilmesiyle sona erdi.
Yayımlanma Tarihi: 19 Aralık 2025 Cuma







