Gülpolat,11. Sürdürülebilir Gıda Zirvesi'ne katıldı
Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası (TÜGİS) ile Sürdürülebilirlik Akademisi iş birliğinde düzenlenen 11. Sürdürülebilir Gıda Zirvesi, “Gıdanın Geleceği İçin” temasıyla İstanbul’da gerçekleştirildi. Zirve; gıda sektörünün bugünü ve geleceğine yön verecek dönüşüm başlıklarının ele alındığı, çok paydaşlı ve stratejik bir buluşma zemini sundu.
Zirveye; Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Gülpolat, Pladis Yönetim Kurulu Başkanı ve Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülker, Ülker CEO’su Özgür Kölükfakı, Dr. Mehmet Mehdi Eker, TÜGİS Başkanı Kaan Sidar, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Necdet Buzbaş ve Tek Gıda İş Sendikası Genel Başkanı İbrahim Ören’in yanı sıra iş dünyası, akademi, kamu, sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarından çok sayıda önemli isim katıldı. Gıda sanayicilerinden tedarikçilere, perakendecilerden teknoloji ve yatırım çevrelerine kadar sektörün tüm dönüşüm aktörleri zirvede bir araya geldi.
Zirve kapsamında, Öz Gıda İş Sendikası MESYEB (Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi) de gıda sektörünün öncü temsilcileriyle buluştu. Türkiye’de gıda sektöründe TÜRKAK ve Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilmiş ilk ve kendi yeterlilik alanlarında tek belgelendirme kuruluşu olan MESYEB, sektör paydaşlarına yönelik tanıtım ve bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi.
MESYEB İktisadi İşletme Müdürü Sinan Özenç Dalgıç ile Belgelendirme Birim Sorumlusu Fetih Ülker, zirve alanında açılan stantta çok sayıda gıda firmasıyla birebir görüşmeler yaparak, mesleki yeterlilik ve belgelendirme süreçlerine ilişkin kapsamlı bilgiler paylaştı. Görüşmelerde, nitelikli iş gücünün geliştirilmesi ve belgelendirmenin sektöre sağlayacağı katkılar ele alındı.
Pladis Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker ve Genel Müdür Yardımcısı Ahmet İnce, Genel Başkanımız Ramazan Gülpolat eşliğinde MESYEB standını ziyaret ederek, yürütülen çalışmaların son derece kıymetli olduğunu ifade etti ve desteklerini dile getirdi.
Bu yıl 11’incisi düzenlenen Sürdürülebilir Gıda Zirvesi’nde; iklim krizi, su kıtlığı, biyolojik çeşitlilik kaybı, derinleşen eşitsizlikler, rejeneratif tarım, yapay zekâ uygulamaları, sorumlu tedarik zinciri ve bütüncül beslenme gibi başlıklar ele alındı. Zirvede, gıda sektörünün sürdürülebilir geleceği için izlenmesi gereken yol haritaları, iş birlikleri ve somut çözüm önerileri kapsamlı biçimde değerlendirildi.
Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 17 Aralık 2025 Çarşamba







