Kudüs Müslümanların ilk Kıblesi, Mukaddes Şehri ve Filistin Devletinin Başkentidir İlelebet de Öyle Kalacaktır

Kudüs Müslümanların ilk Kıblesi, Mukaddes Şehri ve Filistin Devletinin Başkentidir İlelebet de Öyle Kalacaktır

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Vekili ve Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin yazılı açıklama yaptı, ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması ve Tel Aviv’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyacağını açıklamasına sert tepki göstererek, “Bu hatadan geri dön” çağrısı yaptı.

Şahin, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacakları yönündeki açıklaması bölgemizde çok tehlikeli bir sürecin önünü açmıştır” dedi.

Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Trump, Müslümanların ilk kıblesi ve mukaddes şehri olan Mescid i Aksa’nın da bulunduğu Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararı almıştır. Ortadoğu coğrafyasının yüreğine bir ok gibi saplanan İsrail, Kudüs’ün 1948’de batısını, 1967’de doğusunu yerleşimciler yoluyla adım adım ele geçirmiştir. BM’nin Kudüs’ün özel bir statüye tabi tutularak uluslararası toplumun kontrolüne verilmesini öngören planını da yıllardır çiğnemektedir. Kaldı ki Kudüs'ün İsrail'in başkenti olduğu iddiası da Birleşmiş Milletler (BM) tarafından hiçbir zaman kabul edilmemiştir. Bugün dünyanın hiçbir ülkesi Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımamaktadır.

Kudüs meselesi sadece Türkiye’yi değil, 1,5 milyarlık İslam dünyasını da ilgilendirmektedir. Bugün, haklı davalarında Filistin halkının ve Kudüslülerin yanında olmak her dinden, her milletten, her inançtan sağduyu ve vicdan sahibi tüm insanların ortak vazifesidir. Kudüs insanlığın ortak mirasıdır. 3 semavi dinin merkezi, ibadet mabetleri olan önemli bir şehirdir. Bu haliyle İsrail'in başkenti ilan edilmesine katkı sunmak diğer inanç mensuplarına tecavüz, inanç hürriyetine saldırıdır. Uluslararası hukuku hiçe saymaktır. Yeniden, Ortadoğu’yu kan gölüne dökecek bu karar, hiçbir tarafa hayır getirmeyecektir. Dökülecek kanlar, ölen kadınlar, çocuklar, sakat kalacak bütün insanların, yetim ve sefil kalacak tüm çocukların iki eli Trump’ın yakasında olacaktır.

Sendikamız Öz Gıda İş, Kudüs üzerinden yürütülen bu alçak provokasyona asla sessiz kalmayacaktır. Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisidir.  Alınan bu kararı şiddetle lanetliyoruz. Bütün Müslümanları ve sağduyulu insanları Kudüs için dayanışmaya davet ediyoruz. Kudüs Müslümanların kutsal şehri ve Filistin devletinin başkenti olarak kalacaktır.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 8 Aralık 2017 Cuma