Şahin, Engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek toplumun görevidir

Şahin, Engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek toplumun görevidir

Hak İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle mesaj yayımladı.

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, engelli vatandaşların yaşam kalitesini yükselterek, bu yönde sağlıklı çalışmalar yapıp, kalıcı çözümler üretip bu konuya katkı sunmak, toplumun görevi olduğunu vurguladı.

Şahin mesajında, "Toplumsal hayatımızın içerisinde, engellilerin de hayatın her alanında kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmeleri temel bir insan hakkıdır. Bu bağlamda, engelli vatandaşlarımızın maruz kaldığı bütün olumsuzlukları ortadan kaldırmak, istihdam yoluyla kendi kendilerine yetmelerini sağlamak, yaşam koşulları ve ön yargılarla mücadele etmek ve aynı zamanda hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermek, millet ve devlet olarak en temel görevimizdir.

Engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmayı bir insanlık görevi olarak görüyor, tüm insanlığın onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmalarını temenni ederek 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam diliyorum”dedi.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 3 Aralık 2017 Pazar